Categorieën

Service

42e Furieade officieel afgetrapt!

42e Furieade officieel afgetrapt!
Nieuws

42e Furieade officieel afgetrapt!

  • Redactie
  • 04-07-2023
  • Nieuws
42e Furieade officieel afgetrapt!
MAASSLUIS – Kids aan de Vlieten en de 42e editie van de Furieade zijn dinsdagmiddag officieel afgetrapt door Stichting Maassluis Maritiem, de organisatie achter het grootste feest van Maassluis.

,,Het kookpunt is in positieve zin bereikt. Met trots mag ik zeggen dat we met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren ook dit jaar weer in staat zijn Kids aan de Vlieten en de Furieade in Maassluis te organiseren”, aldus Gerard Poot, voorzitter van Stichting Maassluis Maritiem, tijdens de officiële aftrap van de twee evenementen in Maassluis.

Kids aan de Vlieten

Kids aan de Vlieten vindt plaats op de laatste zaterdag van de zomervakantie, 19 augustus. ,,De Kareldoormangroep van de Scouting en de Zeekadetten werken samen om weer een mooi parcours uit te zetten. Ook komen er SUP boarden”, vertelt Gerard. ,,Kids aan de Vlieten is inmiddels een traditie die geboren is in coronatijd. Fijn dat we het ook dit jaar weer kunnen organiseren!” Ook Gregor Rensen, de nieuwe burgemeester is enthousiast over het evenement: ,,Gaan wij dan samen suppen?” vraagt hij aan de voorzitter. ,,Afgesproken!” reageert Gerard.  

Furieade

Volgens Gerard is het organiseren van de Furieade ‘één grote legpuzzel’: ,,Niet qua invulling, maar de financiële kant”, legt hij uit. ,,Aan het programma wordt nog hard gebouwd, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier geven.” Duidelijk is dat de marine met vier schepen naar Maassluis afreist. Bovendien nemen zij een klimtoren en een belevingscontainer mee. Verder wordt in samenwerking met Ervaar Maassluis ‘meer body’ gegeven aan het uitzwaaimoment op zondag. ,,Wat veel Maassluizers niet weten is dat op zondagochtend de vloot in een aantal etappes de haven van Maassluis verlaat. Dat is een indrukwekkend gezicht!”

Op de kaart

De Furieade kan ‘eigenlijk al niet meer stuk’, blikt de burgemeester vooruit. ,,Het is een prachtig feest wat mij betreft nog jarenlang door mag gaan. Het zou goed zijn als de gemeente Maassluis en de organisatie van de Furieade voor meerdere jaren een afspraak zou kunnen maken om op die manier meer zekerheid te bieden.”

Voor dit jaar is de Furieade wat betreft financiën verzekerd. ,,Het is het grootste evenement van Maassluis. Het geweldig om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten om de organisatie te realiseren. Maassluis wordt op de kaart gezet, zowel voor de eigen inwoners als de regio. Het is een prachtig feest met een mooie verbinding van de stad en het water. Ik kijk uit naar het programma!”

Kids aan de Vlieten: zaterdag 19 augustus
Furieade: woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober

Meer weten over Kids aan de Vlieten en de Furieade? De website van de Furieade heeft een makeover gekregen!