Categorieën

Service

A20 weekend lang dicht tussen Maassluis en Kethelplein

A20 weekend lang dicht tussen Maassluis en Kethelplein
Nieuws

A20 weekend lang dicht tussen Maassluis en Kethelplein

  • Redactie
  • 03-09-2020
  • Nieuws
A20 weekend lang dicht tussen Maassluis en Kethelplein
MAASSLUIS - In opdracht van Rijkswaterstaat voert bouwcombinatie BAAK van vrijdag 11 september 22.00 uur tot maandag 14 september 05.00 uur werkzaamheden uit op de A20, richting Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer tien tot dertig minuten extra reistijd. De A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen toerit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein, in de richting van Rotterdam. Ook alle tussenliggende af- en toeritten zijn afgesloten.

In tegengestelde richting (richting Hoek van Holland) is de linker rijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur. Verkeer kan via de andere rijstro(o)k(en) langs de werkzaamheden rijden. Tijdens de nachten is de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Van zaterdag op zondag is dit tussen 22.00 en 8.00 uur en zondag op maandag van 22.00 uur tot 5.00 uur.

Verkeer uit Maassluis wordt omgeleid via A20, N223 en A4. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Tijdens de afsluiting wordt grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de waterafvoer uitgevoerd. Ook worden verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen (onderdeel van de nieuwe Blankenburgverbinding). Om ruimte te maken voor de verbreding worden in dit weekend ook diverse bomen weggehaald bij toe- en afrit 8 en 9.