Categorieën

Service

Aanleg van hemelwaterriool in Lijsterlaan

Aanleg van hemelwaterriool in Lijsterlaan
Nieuws

Aanleg van hemelwaterriool in Lijsterlaan

  • Redactie
  • 05-09-2020
  • Nieuws
Aanleg van hemelwaterriool in Lijsterlaan
MAASSLUIS - In de Lijsterlaan wordt vanaf 21 september een nieuw riool aangelegd voor het afvoeren van regenwater. Naar verwachting duren deze werkzaamheden aan het hemelwaterriool tot begin november 2020.

Aannemer Verboon Maasland B.V. uit Maasland werkt aan het riool vanaf de Kwartelsingel tot aan de kruising met de Patrijsstraat. De werkzaamheden vinden plaats in de hoofdrijbaan van de Lijsterlaan. De trottoirs blijven in tact.

Afsluitingen
De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Als er afsluitingen van wegen nodig zijn, worden deze en de omleidingsroutes tijdig met borden aangegeven.

Wateroverlast voorkomen
Nederland, dus ook Maassluis, heeft steeds vaker te maken met zware regenbuien die kunnen leiden tot wateroverlast. Om dit zoveel mogelijk te beperken en het liefst te voorkomen, past de gemeente het rioolstelsel voor het afvoer van regenwater aan. Het nieuwe hemelwaterriool in de Lijsterlaan wordt in 2021 verder doorgetrokken richting Koningshoek. Daarna wordt het geheel aangesloten op het bestaande rioolstelsel dat uitmondt in de haven waar het overtollige regenwater wordt opgevangen.