Categorieën

Service

Basisschoolleerlingen bouwen eigen stad

Basisschoolleerlingen bouwen eigen stad
Nieuws

Basisschoolleerlingen bouwen eigen stad

  • Redactie
  • 12-05-2023
  • Nieuws
Basisschoolleerlingen bouwen eigen stad

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - De leerlingen van groep 7 van IKC Ichthus namen vrijdagochtend met groot enthousiasme deel aan het educatieve programma Democracity.

In de Raadszaal van het stadhuis ervaarden de leerlingen hoe het werkt om op democratische wijze aan een stad te bouwen. Want het budget is beperkt en dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Kies je dan voor een windmolenpark of kantoren? Komt er een basisschool of toch een ziekenhuis? Om het met elkaar eens te worden hebben de leerlingen politieke partijen opgericht en gingen ze met elkaar in debat. Uiteindelijk werd er gestemd en hebben ze in overeenstemming de stad samen kunnen bouwen.

Wethouder Denise Mulder (o.a. onderwijs en jeugd) is blij dat Maassluise scholen deelnemen aan dit educatieve programma. ,,Leerlingen maken op een laagdrempelige en speelse manier kennis met de gemeentepolitiek en democratische besluitvorming. Het is ontzettend leuk om te zien dat de leerlingen van IKC Ichthus zich vol enthousiasme hebben gestort op de bouw van hun stad.” Dit was de eerste van zes bijeenkomsten waar verschillende basisscholen in Maassluis aan deelnemen.