Categorieën

Service

Beatrice zingt Brel in Theater Koningshof

Beatrice zingt Brel in Theater Koningshof
Uit

Beatrice zingt Brel in Theater Koningshof

  • Daan Bartels
  • 01-11-2023
  • Uit
Beatrice zingt Brel in Theater Koningshof

MAASSLUIS - Na de coronastilte van afgelopen jaren drong zich iets groots op aan zangeres en liedschrijfster Beatrice van der Poel. Iets waarvan haar gevoel zei: ,,Nu is het tijd, Bee! Dit moet je doen!” Daarom zingt zij dit theaterseizoen de chansons van Jacques Brel in het Nederlands. Op zaterdag 17 november is de voorstelling Beatrice Zingt Brel te zien in Theater Koningshof in Maassluis.

Beatrice: “Jacques Brel heb ik heel hoog staan. Hij is één van de grootste liedkunstenaars van Europa. Hij was fenomenaal op het podium. Gaf op die momenten alles wat hij had. Zo heeft hij het Franse chanson en zijn enorme oeuvre daarbinnen stevig op de kaart gezet. Mijn favoriete lied van hem is de vertaling van Ne Me Quitte Pas: Laat Me Niet Alleen. Het is een groots lied. Veel te groot voor mij, zei ik altijd als iemand mij vroeg waarom ik geen Brel zong.”

Repeteren en gaan!

,,In de stille coronatijden die achter ons liggen, heb ik zelf veel liedjes geschreven en opgenomen. Genoeg liedjes eigenlijk voor een nieuw album, maar toen kwam er ineens iets anders op mijn pad. Een theaterdirecteur deed een oproep om het mooiste Nederlandstalige lied naar eigen smaak, live te komen spelen in een lege zaal en het te laten vastleggen voor streaming. Toen dacht ik toch meteen aan Laat Me Niet Alleen. En aan pianist Leo Bouwmeester.”

,,Leo is een Brel-specialist bij uitstek. Samen met hem, contrabassist Sanne van Delft en violist Micha Molthoff kwam ik samen in de artiestenfoyer van het theater. We hadden slechts tien minuten om het lied door te nemen. Het was repeteren en gaan! En wat er toen gebeurde... Het was alsof ik vanaf dat moment een roeping had: Nu is het tijd, Bee! Dit moet je doen: Jij moet Brel zingen!”

9 Oktober, vijfenveertigste sterfdag

,,Vanaf toen werd Brel zingen een nieuw project voor me en dat project is steeds groter geworden. Zo werd één lied een EP met vijf nummers, de EP werd een album met dertien stukken en het album leidde tot een theatertournee: Beatrice Zingt Brel. Op 9 oktober, de vijfenveertigste sterfdag van Brel verschijnt het album en gaan we met de voorstelling in première. Daarna volgt een uitgebreide tournee. Mooier kan niet, toch? Voor mij is het nu al een waanzinnig mooie en bijzondere ervaring.”

Beatrice zingt Brel
Zaterdag 17 november
Theater Koningshof, Maassluis
Reserveer je kaarten via Theater Koningshof!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →