Categorieën

Service

Beleef de Kerstnachtdienst in eigen huis

Beleef de Kerstnachtdienst in eigen huis
Uit

Beleef de Kerstnachtdienst in eigen huis

  • Redactie
  • 17-12-2020
  • Uit
Beleef de Kerstnachtdienst in eigen huis

Fotografie: Nel Wilkes

MAASSLUIS - Hoe was het zonder Covid-19? Op kerstavond luidden de klokken van de Groote Kerk in Maassluis even na 22.00 uur. Je trok je warme jas aan, muts op je hoofd en liefst ook stevige schoenen, want misschien lag er wel sneeuw. Je ging op pad naar het Kerkeiland. Voor de kerkdeuren stond al een rij, maar je kon toch snel naar binnen. Het orgel liet al kerstliederen horen, een groot koor stond klaar, de kaarsen in de koperen kandelaren brandden. Gelukkig vond je nog een plaats. De mensen om je heen knikten je vriendelijk toe. De kerstnachtdienst begon en je hoorde weer die oude woorden van hoop en verwachting. 

Na afloop een glaasje glühwein en je schoof nog even aan bij de zingende mensen op de Markt. Ook daar was de kerstsfeer van ‘samen’.

Dit jaar is het anders, maar je kunt de kerstnachtdienst in eigen huis meebeleven. Je hoeft er de deur zelfs niet voor uit. Klik tegen 22.30 uur op www.pknmaassluis.nl/kerstnachtdienst en je bent virtueel met veel anderen in de Groote Kerk. Het orgel klinkt, de kaarsen branden en dominee Pim Brouwer vertelt het verhaal van hoop en verwachting. Beleef het mee!