Categorieën

Service

Boeken- en platenmarkt in Maassluis

Boeken- en platenmarkt in Maassluis
Uit

Boeken- en platenmarkt in Maassluis

  • Redactie
  • 17-06-2024
  • Uit
Boeken- en platenmarkt in Maassluis

MAASSLUIS - Boekhandel het Keizerrijk is dan misschien gesloten, maar de boeken- en platenmarkt in Maassluis gaat door! Samen met Onno Huiberts, de voormalige eigenaar van het Keizerrijk, organiseert reizende boekhandel Louis Tinner uit Rotterdam dit jaar op zaterdag 29 juni de boeken- en platenmarkt in Maassluis, zoals altijd op de laatste zaterdag in juni.

Je kunt daar rondstruinen langs kraampjes met tweedehands boeken, waaronder Nederlandse en buitenlandse literatuur, kinderboeken, strips, thrillers, kunstboeken, biografieën, kookboeken, geschiedenisboeken, (streek)romans, boeken over de regio, enz. Qua vinyl is er een uitgebreid aanbod in vele genres, van pop tot rock en van jazz tot classics.

Boekhandel Louis Tinner organiseert al jarenlang boekenmarkten in onder meer Schiedam, Willemstad en Krimpen aan den IJssel, en de jaarlijkse boeken- en platenmarkt in Maassluis komt daar nu dus bij. ,,Wij staan zelf al jarenlang op de markt in Maassluis, en het zou doodzonde zijn als die zou verdwijnen", zegt Jochen van Barschot van Boekhandel Louis Tinner. ,,Dus daarom blijven we hem, samen met Onno, graag organiseren."

De boekenmarkt in Maassluis vervult duidelijk een regiofunctie, zegt Van Barschot. ,,Er komen ook altijd veel bezoekers uit het Westland en de plaatsen rondom Maassluis op af." Behalve boeken- en vinylhandelaren uit de regio (en ver daarbuiten) bieden ook onder meer de Historische Vereniging Maassluis en de lokale Amnesty-afdeling hun boeken aan op de boeken- en platenmarkt.

De boeken- en platenmarkt in Maassluis is op zaterdag 29 juni van 10 tot 17 uur op het Marelplein, in het centrum van Maassluis. De toegang is gratis en er is een parkeerplaats direct naast de markt.