Categorie├źn

Service

Bomenkap Stadsmolen uitgesteld

Bomenkap Stadsmolen uitgesteld
Nieuws

Bomenkap Stadsmolen uitgesteld

  • Redactie
  • 17-02-2021
  • Nieuws
Bomenkap Stadsmolen uitgesteld
MAASSLUIS - Aan de Stadsmolen zouden medewerkers van Stadsbedrijf en aannemer Andeweg bv op maandag 8 februari starten met het vervangen van 18 eikenbomen. Vanwege de sneeuwval en de vrieskou is de start van deze werkzaamheden uitgesteld tot 22 februari 2021.

Volgens de gemeente zijn de bomen aan de Stadsmolen te groot geworden voor de omgeving en is er door hun leeftijd gevaar voor het vallen van takken. Voor de werkzaamheden is een kapvergunning verleend.

Parkeervakken afgesloten

Om de bomen veilig weg te kunnen halen, sluit de gemeente tijdens de werkzaamheden een aantal parkeervakken af. Dit wordt vooraf met borden aangegeven. Het kappen van de bomen staat gepland voor maandag 22 februari. Stadsbedrijf herplant vanaf dinsdag 23 februari direct nieuwe bomen aan de Stadsmolen. Eventuele schade aan de groenstrook of de straat wordt aansluitend hersteld. De werkzaamheden duren naar verwachting 4 dagen. Bij strenge vorst worden deze plant- en herstelwerkzaamheden later uitgevoerd.

Speelelementen

De gekapte bomen worden afgevoerd. De grote stammen worden hergebruikt als speelelement in de nieuwe natuurspeeltuin aan de Marislaan. Voor de 18 eikenbomen komen 24 andere bomen in de plaats. Stadsbedrijf plant vier soorten: berken, Japanse sierkersen, amberbomen en valse christusdoorns.