Categorieën

Service

Budget gevonden voor renovatie Lijndraaiersbrug

Budget gevonden voor renovatie Lijndraaiersbrug
Nieuws

Budget gevonden voor renovatie Lijndraaiersbrug

  • Redactie
  • 19-04-2021
  • Nieuws
Budget gevonden voor renovatie Lijndraaiersbrug

De Lijndraaiersbrug kwam zaterdag 16 mei 2020 naar beneden vallen.

MAASSLUIS – Het Maassluise college heeft budget gevonden voor de renovatie van de Lijndraaiersbrug, zo staat geschreven in een voorstel aan de gemeenteraad. Een aantal meevallers bij de reconstructie van de kademuur aan de Goudsteen, heeft ervoor gezorgd dat er nu ruim €350.000,- beschikbaar is.

Het college stelt de gemeenteraad om dit bedrag te gebruiken voor de renovatie van de Lijndraaiersbrug. ,,De renovatie behelst het vervangen van de hameipoort, conserveren van de overige delen en upgraden naar de veiligheidsvoorschriften van 2021. Zo moet onder andere de leuning verhoogd worden”, aldus het college. ,,Renovatie van de brug zal circa €410.000,- gaan kosten. In het krediet van de Goudsteen resteert een positief saldo van €347.800,-. Het college stelt de raad voor om het bestaande krediet van €63.000,- aan te vullen met dit positieve saldo.”

Renovatie

Het college streeft ernaar de renovatie na afloop van het vaarseizoen dit jaar uit te voeren. ,,Naar verwachting zullen de werkzaamheden drie weken in beslag nemen. In die periode zal er geen water- en landverkeer mogelijk zijn. Doorgang voor fietsers en voetgangers blijft wel mogelijk.” Vorig jaar zijn er al herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de brug nadat deze in mei ineens naar beneden kwam vallen. Ook de Koepaardbrug en de Schansbrug hebben de komende jaren groot onderhoud of renovatie nodig. Voor deze bruggen wordt nog een onderzoek uitgevoerd.

Het raadsvoorstel wordt dinsdagavond 20 april voorgelegd aan de gemeenteraad.