Categorieën

Service

Burenfonds van de haven deelt 'coronasubsidie' uit

Burenfonds van de haven deelt 'coronasubsidie' uit
Nieuws

Burenfonds van de haven deelt 'coronasubsidie' uit

  • Redactie
  • 26-05-2020
  • Nieuws
Burenfonds van de haven deelt 'coronasubsidie' uit
MAASSLUIS - Het DeltaPORT Donatiefonds, het ‘burenfonds van de haven’, heeft voor de tweede keer donaties toegekend voor projecten die direct verband houden met de gevolgen van het coronavirus. Daar is een bedrag van in totaal 75.000 euro mee gemoeid. Het DeltaPORT Donatiefonds had dit bedrag aanvankelijk gereserveerd voor een extra donatie in het kader van haar vijftig jarig bestaan.

Een coronadonatie is er onder meer voor de stichting Non-food Bank Maassluis krijgt steun van het DeltaPORT Donatiefonds. De stichting maakt het mogelijk dat de plaatselijke voedselbank ‘coronaproof’ kan blijven functioneren. Ook de Schiedamse organisaties Het Zimmertje en Fietsmaatjes Schiedam kunnen rekenen op steun voor een lokaal aan te schaffen cadeaubox voor ouderen in de wijk Groenoord die nu geen gebruik kunnen maken van de diensten van beide organisaties.

Daarnaast zijn er onder meer donaties voor de zorginstellingen Hart van Zuidland en Bernissesteyn in Zuidland en aan Careyn-zorginstelling Blankenburg in Rozenburg. Voor deze zorghuizen gaat het geld worden gebruikt om afgeschermde ruimten te maken waar bewoners veilig contact kunnen hebben met familieleden. De buurtcommissie Rozenburg krijg een donatie voor het organiseren van een grote spelletjesdag voor kinderen later deze zomer.