Categorieën

Service

Burgemeester: ‘Grote zorgen om mensen die besmet zijn geraakt’

Burgemeester: ‘Grote zorgen om mensen die besmet zijn geraakt’
Nieuws

Burgemeester: ‘Grote zorgen om mensen die besmet zijn geraakt’

  • Redactie
  • 29-06-2020
  • Nieuws
Burgemeester: ‘Grote zorgen om mensen die besmet zijn geraakt’
MAASSLUIS – Burgemeester Edo Haan heeft een open brief geschreven aan de mensen die betrokken zijn bij verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. Vandaag werd bekend dat er inmiddels 29 personen besmet zijn geraakt met het coronavirus en dat één bewoner aan het virus is overleden. De brief van burgemeester Edo Haan:

De coronacrisis raakt de Maassluise samenleving op ongekende wijze. We worden enorm op de proef gesteld nu in de Tweemaster een uitbraak van het coronavirus is. Ik maak mij grote zorgen om de mensen die besmet zijn geraakt. Dit raakt ons allemaal.

Vandaag (29 juni 2020) is een bewoner van de Tweemaster aan het virus overleden. Dat is heel verdrietig. Mijn condoleances gaan uit naar de familie en vrienden.

Veerkracht en doorzettingsvermogen 
Aan het begin van de crisis heb ik alle mensen in de verpleeghuizen een kaart gestuurd. Ik wilde hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan en dat we aan hen denken. En ook nu wil ik laten weten dat mijn hart uitgaat naar de mensen die getroffen zijn door het virus, naar hun familie en naar de zorgverleners.

Net nu het beter leek te gaan en bewoners van verpleeghuizen weer bezoek mochten ontvangen, wordt de Tweemaster zo ontzettend zwaar getroffen. De betrokkenen zullen al hun veerkracht en doorzettingsvermogen nodig hebben om deze zware tijd door te komen.

Samen
Dat dit gebeurt, net nu op vele plekken de maatregelen versoepeld zijn, laat zien dat het virus nog steeds op de loer ligt. Daarom moeten we volhouden en de 1,5 meter afstand houden, hoe lastig dat soms ook is. Laten we ons samen sterk maken voor de mensen die getroffen zijn door het virus en voor de bewoners van de Tweemaster die nu opnieuw geen bezoek mogen ontvangen. Deze crisis kunnen we alleen samen te boven komen.

Beste mensen van de Tweemaster, u staat niet alleen, wij denken aan u. Samen komen we hier doorheen.