Categorieën

Service

Burgemeester: zorgen over oplopend aantal coronabesmettingen

Burgemeester: zorgen over oplopend aantal coronabesmettingen
Nieuws

Burgemeester: zorgen over oplopend aantal coronabesmettingen

  • Redactie
  • 30-07-2020
  • Nieuws
Burgemeester: zorgen over oplopend aantal coronabesmettingen
MAASSLUIS – Burgemeester Edo Haan maakt zich zorgen over het oplopend aantal coronabesmettingen. Dat schrijft Haan in een open brief aan de inwoners van Maassluis. De burgemeester roept iedereen op zich bij (lichte) klachten te laten testen en zich aan de maatregelen te houden. Lees hieronder de open brief.

Beste Maassluizers,

Het coronavirus is nog niet weg. Het aantal besmettingen loopt op; in onze regio en ook in Maassluis. Daar maak ik mij zorgen over. Vooral nu velen van ons vrij zijn en vakantie vieren.

Wij waren juist zo goed op weg. Door ons goed te houden aan de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden minder mensen ziek en stroomden de ziekenhuizen weer leeg.

Om die reden werden de maatregelen versoepeld en kregen wij een deel van onze vrijheid terug. We kunnen weer sporten en bewegen. Zelfs een bezoek aan een terras in het stadshart, restaurant, Koningshof of Dol-fijn is weer mogelijk. Al is het nog steeds met beperkingen.

Virus is er nog

Met de versoepeling van de maatregelen is de verleiding groot om te denken dat het virus er niet meer is en dat alles weer is zoals het voor het virus was. Dat is niet zo.

Het coronavirus is er nog steeds en slaat weer toe als het de kans krijgt. Die kans moeten wij het virus niet geven. Ik vraag jullie daarom dringend om voorzichtig te zijn en niet naar plekken te gaan waar veel mensen zijn. Hoe verleidelijk dat soms ook is. Sla drukke feesten en partijen nog even over.

Vooral jongeren besmet

Helaas neemt vooral het aantal besmettingen onder jongeren toe. Vooral tegen hen zou ik willen zeggen: neem het virus serieus! Jij hebt er misschien niet zo veel last van, maar jij kunt je vader, moeder, opa of oma besmetten. En die kunnen wel erg ziek worden van het coronavirus.

Laat je testen

Dus als je lichte klachten hebt (hoesten, niezen, loopneus, keelpijn, koorts of benauwdheid), laat je gratis testen. Dat kan gewoon bij ons in Maassluis. Even bellen met 0800-1202 en maak een afspraak.
Om te voorkomen dat het virus opnieuw hardnekkig de kop opsteekt, is het van extra belang dat iedereen zich houdt aan de maatregelen:
- Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
- Houd 1,5 meter afstand;
- Ga niet naar drukke plekken;
- Was vaak je handen

Alleen samen kunnen wij corona aan.

Ik wens alle Maassluizers een fijne vakantie. Let ook op je vakantiebestemming goed op en houd je aan de maatregelen. Die zijn niet in alle landen hetzelfde. Bereid je dus goed voor.

Geniet van je vakantie en blijf gezond.

Samen gaat het ons lukken!

Edo Haan
Burgemeester