Categorieën

Service

CDA Maassluis tegen opheffing buslijn 126

CDA Maassluis tegen opheffing buslijn 126
Politiek

CDA Maassluis tegen opheffing buslijn 126

  • Redactie
  • 09-08-2023
  • Politiek
CDA Maassluis tegen opheffing buslijn 126
MAASSLUIS – Dat buslijn 126 wordt opgeheven, zorgt voor een verdere verschraling van het openbaar vervoer in Maassluis. Dat stelt de fractie van het CDA Maassluis in schriftelijke vragen aan het Maassluise college. ,,Het zorgt ervoor dat Maassluizers voor de OV-verbinding met Schiedam en Vlaardingen volledig afhankelijk zijn van de metro.”

Dat buslijn 126 wordt opgeheven is een gevolg van een tekort aan buschauffeurs, zo meldt de RET op haar website. ,,We zullen met de bus vaker rijden daar waar na de vakantie weer meer reizigers worden verwacht. Maar dat betekent ook dat we op andere routes minder of niet rijden”, aldus de RET. Volgens het CDA Maassluis zijn dit ‘begrijpelijke redenen’, maar betekent het voor Maassluis wel een ‘verdere verschraling van het openbaar vervoer’. ,,Het zorgt ervoor dat Maassluizers voor de OV-verbinding met Schiedam en Vlaardingen volledig afhankelijk zijn van de metro.” Reden genoeg voor de fractie om schriftelijke vragen te stellen aan het Maassluise college over dit onderwerp.

Allereerst wil de fractie van het college weten of het op de hoogte is gebracht van het opheffen van buslijn 126. ,,Is het college het met ons eens dat dit voor een verschraling van het openbaar vervoer in Maassluis zorgt? Bent u het met ons eens dat het er voor zorgt dat het minder aantrekkelijk wordt om het openbaar vervoer te gebruiken en dat het voor ouderen en minder mobiele mensen een extra drempel is om de deur uit te gaan? Als u het met ons eens bent, wat kunt u aan deze verschraling doen?”

Het CDA Maassluis verwacht dat het college op korte termijn in overleg treedt met de MRDH/RET om de zorgen te uiten rondom de verschraling van het openbaar vervoer en samen met hen te onderzoeken of buslijn 126 zo snel mogelijk weer kan gaan rijden. ,,Bent u dit van plan? Zo ja, kunt u ons dan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen van de uitkomst van dit overleg.”