Categorieën

Service

CDA Maassluis: Volgend jaar wél weer Kerstnachtzingen?

CDA Maassluis: Volgend jaar wél weer Kerstnachtzingen?
Nieuws

CDA Maassluis: Volgend jaar wél weer Kerstnachtzingen?

  • Redactie
  • 28-11-2023
  • Nieuws
CDA Maassluis: Volgend jaar wél weer Kerstnachtzingen?

MAASSLUIS - De fractie van het CDA Maassluis wil dat het Kerstnachtzingen volgend jaar weer georganiseerd kan worden in onze stad. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de fractie aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

Ervaar Maassluis maakte eerder bekend dat het Kerstnachtzingen dit jaar niet door kan gaan vanwege 'veiligheid en andere omstandigheden'. ,,Na 30 jaar Kerstnachtzingen vinden wij het jammer dat het niet gelukt is om een alternatief te vinden”, aldus Henrike Heijboer namens de fractie van het CDA Maassluis. ,,De reden is een negatief veiligheidsadvies als de podiumwagen op de calamiteitenroute geplaatst wordt. Dat respecteren wij.” Wel wil de fractie van het college weten welke andere locaties en mogelijkheden er zijn bekeken.

,,Wanneer heeft de burgemeester aan de organisatie laten weten dat hij niet afwijkt van het standpunt van de Veiligheidsregio Rotterdam?” vraagt de fractie verder. En: ,,Kan de burgemeester duiden wat het verschil is met vorig jaar, toen de toenmalige burgemeester wel afweek van het advies van de Veiligheidsregio?”

Verder wil de partij weten welke acties zijn genomen om mee te denken met de organisatie en wat de deelnemende partijen nodig hadden om het wel door te laten gaan. ,,Wat is er nodig om volgend jaar wel weer Kerstnachtzingen in Maassluis te organiseren? Wij hopen dat het college zich met de betrokken partijen gaat inspannend om volgend jaar het Kerstnachtzingen in Maassluis weer mogelijk te laten zijn.”