Categorieën

Service

Checkpoint Charlie, over de muur die verdeelt én verbindt

Checkpoint Charlie, over de muur die verdeelt én verbindt
Uit

Checkpoint Charlie, over de muur die verdeelt én verbindt

  • Redactie
  • 04-03-2023
  • Uit
Checkpoint Charlie, over de muur die verdeelt én verbindt

Nieuwe Nederlandse musical met liedteksten van Stef Bos

VLAARDINGEN - Op donderdag 9 maart (19:30 uur) is in de Stadsgehoorzaal de aangrijpende nieuwe musical Checkpoint Charlie te bewonderen. De ijzersterke cast neemt de theaterbezoekers mee terug naar de nacht van 12 op 13 augustus in het jaar 1961. De nacht waarin wereldstad Berlijn plots werd verdeeld door een muur vol prikkeldraad. Families, buren, gezinnen en vrienden werden van elkaar gescheiden omdat ze plots niet meer welkom waren in de andere helft van de stad. Checkpoint Charlie is een musical over de muur die hen verdeelt én verbindt, met liedteksten door Stef Bos (bekend van o.a. Papa en Is dit nu later). Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsgehoorzaal.

Checkpoint Charlie vertelt de persoonlijke verhalen van acht mensen wiens levens compleet veranderden door de plotselinge komst van de muur. Mensen die van de ene op de andere dag moesten leven in een verdeelde stad, afgesneden van familie, dromen en de stad zoals ze die kenden. Zo spat de droom van de zangeres die op doorbreken staat uiteen op het prikkeldraad. En kan de oma haar pasgeboren kleinkind niet knuffelen omdat de muur tussen hen in staat. Alle aangrijpende verhalen komen samen bij controlepunt Charlie, waar een jonge Amerikaanse soldaat op wacht staat. Hij is ooggetuige van al het leed wat ontstaan is op prikkeldraadzondag.

Checkpoint Charlie werd door de pers overladen met sterren. De cast is gevuld met zeer ervaren acteurs én nieuw talent, die samen een breed scala aan persoonlijke verhalen vertellen die tóch allemaal aan elkaar verbonden zijn door de muur. Ook de liedteksten door Stef Bos werden geprezen door de rauwe emoties die ze met zich meebrengen, waar de verdeeldheid van de stad en haar bewoners in terug te horen is.

Geuzenmaand

Deze voorstelling staat in het teken van de Geuzenmaand. Ter nagedachtenis aan de verzetsgroep de Geuzen, is maart in Vlaardingen jaarlijks de Geuzenmaand. De Geuzenpenning wordt dan uitgereikt aan mensen en organisaties, die zicht op bijzondere wijze hebben ingezet voor democratie of tégen dictatuur, discriminatie en racisme. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd, die de betekenis en onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand Vlaardingers meer bekend maken met deze waarden, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen.

Checkpoint Charlie
Donderdag 9 maart – 19:30 uur
Kaarten zijn HIER te koop!

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →