Categorieën

Service

Crisis zorgt voor veel moois op het water

Crisis zorgt voor veel moois op het water
Nieuws

Crisis zorgt voor veel moois op het water

  • Redactie
  • 13-05-2020
  • Nieuws
Crisis zorgt voor veel moois op het water

Foto: Annebeth WIlton


REGIO – Wie graag naar de reuzen van de oceaan kijkt om weg te dromen over grootse avonturen, krijgt vandaag en morgen nog alle kans langs de Nieuwe Waterweg en het Scheur en de Nieuwe Maas.

De Nieuw Statendam (zie foto) vertrekt vandaag uit Rotterdam. Hij wordt even na drieën langs de Maasboulevard in Schiedam verwacht, en enige tijd later dus in Vlaardingen en Maassluis. Het schip bracht gisteren zo’n honderd bemanningsleden van verschillende schepen van de Holland America Group naar het vasteland van Europa.

Maandag al deed de Sky Princess hetzelfde; ook hier zo’n honderd opvarenden op weg naar huis. Aan het eind van de middag, tussen vier en vijf naar verwachting, vaart de Seabourn Ovation de Nieuwe Waterweg op om ongeveer honderdvijftig bemanningsleden af te zetten.

Vorige week al bracht de Regal Princess in een keer negenhonderd personeelsleden van de Holland America Group naar Rotterdam.

Alle gerepatrieerden worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming. Dit gebeurt in overleg met de autoriteiten en conform de geldende hygiënemaatregelen, zo laat de rederij weten.

De bemanningsleden van de cruiseschepen komen terug naar Europa omdat de cruisevaart is gestopt vanwege de Coronacrisis. Omdat vliegverkeer ook goeddeels plat ligt, is gekozen voor het per schip naar huis brengen van de mensen.