Categorieën

Service

Daders groepsverkrachting vrij; eis OM al uitgezeten

Daders groepsverkrachting vrij; eis OM al uitgezeten
Nieuws

Daders groepsverkrachting vrij; eis OM al uitgezeten

  • Redactie
  • 02-12-2020
  • Nieuws
Daders groepsverkrachting vrij; eis OM al uitgezeten
MAASSLUIS - Acht maanden jeugddetentie. Dat is de straf die het Openbaar Ministerie gisteren eiste tegen de hoofdverdachte van de groepsverkrachting in een kelderbox aan het Willem Pijperplein in 2018.

Van die 240 dagen zijn er 176 voorwaardelijk, reden waarom de jongeman in vrijheid is gesteld: hij heeft de resterende 64 dagen al in voorlopige hechtenis gezeten. Het OM wil dat hij ook een werkstraf van 120 uur verricht, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De andere vijf minderjarige verdachten van de verkrachting van een zestienjarig meisje in de kelder zijn ook op vrije voeten gesteld, ook omdat ze al langer zijn vastgehouden dan de jeugddetentie die het OM vraagt. Zij moeten nog een taakstraf tussen de tachtig en honderd uur uitvoeren, zo eist het OM.

De zevende, als enige meerderjarige verdachte van de groepsverkrachting kwam onlangs voor. De hoofdverdachte was het ex-vriendje van het meisje. Pas vorig jaar deed zij aangifte tegen de groep, omdat zij toen pas de moed had verzameld om haar moeder te vertellen wat er in de kelderbox was gebeurd. In haar slachtofferverklaring schreef zij dat ze zich eerder niet krachtig genoeg voelde aangifte te doen of het misbruik te stoppen. Dat begon nadat de ex van het meisje haar naar de kelderbox vroeg om 'te praten'. In de kelder wachtte de jongen haar echter op met een groep anderen. Onder bedreiging van een mes moest het meisje zich uitkleden waarna zij werd verkracht. Dat gebeurde niet eenmalig, maar tot in 2019.

Uitspraak over veertien dagen.