Categorieën

Service

De aftrap van de UN1EK Kinderraad!

De aftrap van de UN1EK Kinderraad!
Onderwijs

De aftrap van de UN1EK Kinderraad!

  • Redactie
  • 18-02-2023
  • Onderwijs
De aftrap van de UN1EK Kinderraad!
MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Op vrijdag 17 februari was de aftrap van de eerste UN1EK Kinderraad vergadering. Bijna dertig leerlingen, van verschillende locaties van UN1EK, verzamelden zich bij de Soete Suikerbol in Vlaardingen voor een bijzondere ochtend.

Niek Barendregt, bestuurder van UN1EK, heette de kinderen van harte welkom en deed zijn verhaal over UN1EK en over de locaties. Daarna werden de uitkomsten van het leerlingtevredenheidsonderzoek van DUO besproken en gingen Niek en de leerlingen met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals de BSO, de veiligheid op school en het pesten.Na Niek nam Ronika Horlings, directeur van IKC Het Spectrum, het stokje over. Zij zette de kinderen aan het denken aan de hand van verschillende vragenposters. In groepjes van vijf dachten de kinderen na over hoe je je welkom voelt op school, wat meesters en juffen van elkaar kunnen leren en hoe de ideale BSO-dag eruit ziet.

Van al dat vergaderen krijg je natuurlijk trek! Na afloop hebben de kinderen heerlijk genoten van een welverdiende pannenkoek. Op naar de volgende vergadering!

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →