Categorieën

Service

Doe mee met ‘One Line Faces’!

Doe mee met ‘One Line Faces’!
Uit

Doe mee met ‘One Line Faces’!

  • Redactie
  • 13-06-2021
  • Uit
Doe mee met ‘One Line Faces’!
MAASSLUIS - Tijdens de expositie ‘Kistjes: samen maar toch anders’ in het Douanehuisje start de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) met het project ‘One Line Faces’. De stichting daagt alle inwoners van Maassluis uit om mee te doen en een portret te tekenen, zonder dat je pen los komt van het papier!

Het is de bedoeling dat je een portret van jezelf of iemand anders in één lijn maakt. Dus tijdens het tekenen van het portret mag de fineliner niet loskomen van het papier! (Zie de afbeelding boven dit artikel) Doe je mee, dan krijg je van Stichting Maassluise Kunstenaars papier en een fineliner. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen met dezelfde materialen tekent.

Op de achterkant van het portret dat je hebt getekend, zet je de naam en de leeftijd van de afgebeelde persoon en jouw (of zijn/haar) emailadres. De tekening lever je bij Stichting Maassluise Kunstenaars in.

Voor alle inwoners van Maassluis!
Alle inwoners van Maassluis worden uitgenodigd om mee te doen aan het project. Hoe meer, hoe beter! Je kunt zowel individueel of als groep meedoen. Doe je als groep mee, dan kunnen de resultaten ook als ‘groepsportret’ gepresenteerd worden. De portretten worden uiteindelijk tentoongesteld. Daarom wordt je gevraagd een e-mailadres op de achterkant van het portret op te schrijven. Dan word je later geinformeerd over de tentoonstelling.
 
Waar: bij het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52, 3144 AG bij de ingang van de buitenhaven aan het Scheur/Nieuwe Waterweg.
Wanneer: op zaterdag en zondag 12 en 13 juni en op zaterdag 19 juni van 14.00 tot 17.00 uur
Aanmelding: Je hoeft je niet aan te melden; je kunt gewoon naar het Douanehuisje komen. Laat de daar aanwezige Maassluise Kunstenaar even weten dat je mee wilt doen.

Later meedoen?
,,We starten nu tijdens onze expositie in het Douanehuisje, maar als je niet kunt komen en je wilt toch graag deelnemen, dan kun je later meedoen." Met ‘One Line Faces’ – bedacht door Maassluise Kunstenaar Elly van Baalen - wil de SMK inwoners van Maassluis stimuleren om op een bijzondere manier uiting te geven aan hun creativiteit. ,,Wij hopen daarmee een leuke wisselwerking tussen mensen tot stand te brengen. Via social media kunnen ervaringen worden uitgewisseld, tips gegeven en resultaten getoond. De portretten worden later tentoongesteld."