Categorieën

Service

Dominee Gerhard Messelink neemt afscheid

Dominee Gerhard Messelink neemt afscheid
Nieuws

Dominee Gerhard Messelink neemt afscheid

  • Redactie
  • 31-05-2021
  • Nieuws
Dominee Gerhard Messelink neemt afscheid

Fotografie: Karin Poldervaart Fotografie

MAASSLUIS - Afgelopen week nam ds. Gerhard Messelink afscheid als predikant van de Gereformeerd vrijgemaakte kerk van De Lier-Maassluis. Deze gemeente komt normaal samen in ‘Het Kompas’ aan de Ibisstraat in Maassluis en de kerk aan de Hoogstraat in de Lier. Zij zwaaiden hem na 11,5 jaar dienst uit met een lach en een traan.

Ds. Gerhard is naast zijn baan als dominee sinds kort werkzaam als geestelijk verzorger bij Pieter van Foreest. Na zijn afscheid blijft hij dominee, maar is hij niet meer verbonden aan een gemeente. Zijn verlangen is om meer op individueel niveau het hart van mensen op te zoeken. Zijn keuze om afscheid te nemen als dominee van de gemeente is daarom voor de kerk heel jammer, maar ook een logische stap in het volgen van dit verlangen.

Ds. Gerhards’ liefde voor de medemens komt ook terug in de acties voor stichting Present Maassluis. De afgelopen jaren was hij regelmatig betrokken bij deze stichting. Op 2e pinksterdag heeft de gemeente meegedaan met de actie ´Soep op de stoep´. De één zorgde voor een lieve kaart, de ander voor het inpakken van de kratjes en weer een ander kookte of bezorgde de soep. Tien gezinnen ontvingen een mooi pakket. Hiermee wil de gemeente hen een hart onder de riem steken en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Wil je ds. Gerhard een afscheidsgroet sturen? Dan kan dat naar het adres van de kerk: Ibisstraat 1, 3145 AG, Maassluis.