Categorie├źn

Service

Drie kittens gevonden in een weiland in Maasland

Drie kittens gevonden in een weiland in Maasland
Nieuws

Drie kittens gevonden in een weiland in Maasland

  • Redactie
  • 23-10-2020
  • Nieuws
Drie kittens gevonden in een weiland in Maasland

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

MAASLAND – Drie kittens zijn vorige week gevonden in een weiland in Maasland, dat meldt het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. De kittens waren ongeveer 14 dagen oud te ze gevonden werden.

De moederpoes is helaas niet meer gevonden, aldus het dierenopvangcentrum. ,,Omdat de kittens zo niet in het weiland konden blijven heeft de vinder ze bij de dierenarts gebracht en zo komen ze bij ons terecht. De dierenarts had ze op 14 dagen geschat. Omdat ze op die leeftijd nog flesvoeding nodig hebben, zijn ze gelijk naar een van onze opvangadressen gegaan.”

De kittens zaten onder het gemiddelde gewicht voor hun leeftijd: ,,Waarschijnlijk kon de moederpoes ook niet goed voor ze zorgen in deze omstandigheden.”

Het dierenopvangcentrum schrijft op Facebook dat de kittens een ‘ware inhaalslag’ maken en dat ze inmiddels schoon zijn en de aanwezige vlooien er uit zijn gekamd. ,,Zelfs op deze jonge leeftijd worden hun verschillende karakters al een beetje zichtbaar; waar de één zijn drinken binnen 60 seconden naar binnen probeert te schokken, doet de ander het op het gemakkie.” Deze week treft het opvangadres voorbereidingen voor de zindelijkheidstraining. Het dierenopvangcentrum belooft haar volgers hen op de hoogte te houden van de vorderingen van het trio.