Categorieën

Service

Drie zusjes op het hekje bij de Weddebrug

Drie zusjes op het hekje bij de Weddebrug
Nieuws

Drie zusjes op het hekje bij de Weddebrug

  • Redactie
  • 18-11-2021
  • Nieuws
Drie zusjes op het hekje bij de Weddebrug

Janneke's column

Daar zaten we.

Drie zusjes met elk een boterhamzakje met chippies op het hekje bij de Weddebrug. Een dierbare herinnering aan dit mooie plekje in Maassluis.

Uren heb ik daar doorgebracht met mijn zussen of vrienden. Met de ene na de andere rage in onze handen. De ene keer namen we knikkers mee, dan een jojo om vervolgens te ‘elastieken’ of touwtje te springen.

Inmiddels staan er andere hekjes. Je kan er minder goed op zitten, maar ze zien er wel ‘authentiek’ uit. De brug heeft ondertussen een opknapbeurt én naambordjes gekregen. Toch blijft het een beetje ‘mijn bruggetje’ (of brugje zoals mijn verloofde zou zeggen).

Ik loop er nog vaak, onderweg naar m’n ouders, m’n zus of het station. Wanneer je vanaf de brug over het water richting de kruising Noorddijk – Westlandseweg kijkt, levert dat een prachtig uitzicht op. Elk seizoen een ander gezicht. En ik word steevast ‘uitgezwaaid’ door de hond van mijn ouders als ik op bezoek ben geweest. Nieuwe herinneringen worden zo aan de oude toegevoegd.

Welke plek in Maassluis herinnert jou aan je jeugd?

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.