Categorieën

Service

Eerste Schater aan het Water festival een groot succes

Eerste Schater aan het Water festival een groot succes
Uit

Eerste Schater aan het Water festival een groot succes

  • Redactie
  • 24-05-2022
  • Uit
Eerste Schater aan het Water festival een groot succes
MAASSLUIS - Zaterdag 21 mei jl. vond het eerste Schater aan het Water festival plaats in Maassluis. Alle vier de fietstochten waren volledig uitverkocht. Meer dan 200 mensen stapten op de fiets, om vanuit Theater Koningshof gezamenlijk een route te fietsen langs allerlei verschillende locaties.

Vijf locaties, vijf comedians

De fietsroute startte bij Theater Koningshof, waar Kai Bodewitz het festival aftrapte. Met zijn gitaar, zijn piano en zijn prachtige stem wist het 21-jarige multitalent Kai het publiek zowel te laten lachen als te emotioneren. Na Theater Koningshof fietsten de groepen door naar de Schaapskooi in Wilgenrijk, waar Dorine Wiersma met haar gitaar klaar zat om het publiek te laten schateren. Haar rake teksten en catchy liedjes werden al snel door het publiek meegezongen.

Bij de derde locatie, het Douanehuisje, stond Roel C. Verburg op het publiek te wachten. Onder het genot van een stukje fruit genoot het publiek duidelijk hoorbaar van een hilarisch optreden vol grappen, grollen en liedjes, om daarna door te fietsen naar Café Pulp. Deze locatie bleek de perfecte plek te zijn voor een optreden van barman/cabaretier Arjan Kleton, die door zijn werk als barman heel wat materiaal heeft verzameld voor een flinke hoeveelheid grappen. Als afsluiter fietste het publiek door naar Keytoe aan de Dr. Kuyperkade, waar de Engels/Nederlandse Adam Fields het publiek meenam in zijn belevenissen van het leven als Engelsman in Nederland. Als afsluiter werden de deelnemers bij Keytoe nog getrakteerd op een gezellige borrel met hapjes van Vrolijk aan de Vliet.

Een heerlijke dag

Al met al was het afgelopen zaterdag een heerlijke dag. Het weer zat mee, er werd flink veel gelachen en het festival was goed geregeld. Op de vraag of het publiek deel zou willen ne-men aan een tweede editie van Schater aan het Water werd volmondig ‘JA!’ geroepen. Nou, dat mag dan duidelijk zijn: op naar editie nummer 2!

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →