Categorieën

Service

Erespeld voor Joop Vaissier

Erespeld voor Joop Vaissier
Nieuws

Erespeld voor Joop Vaissier

  • Redactie
  • 10-01-2017
  • Nieuws
Erespeld voor Joop Vaissier
MAASSLUIS - Maassluizer Joop Vaissier heeft gisteravond de Erespeld der Gemeente ontvangen uit handen van locoburgemeester Arnold Keijzer. De vrijwilliger heeft zich onder andere 15 jaar ingezet voor de Culturele Raad Maassluis (CRM).

Met zijn ervaring als beeldend kunstenaar heeft Joop Vaissier naast zijn werkzaamheden voor de CRM gemeenten en provincies geadviseerd over kunst in de openbare ruimtes. Daarnaast organiseert hij beeldende kunst manifestaties.

Kunstenaar
In 1990 ontving de vrijwiliger van de CRM de Culturele Prijs van Maassluis. Hiermee spraken zij hun waardering uit voor zijn prestaties. Een van die prestaties is het vervaardigen van een monumentaal kunstwerk op het Cornelis Troostplein.

Naast zijn werkzaamheden als kusntenaar heeft hij zich ook volop ingezet op het gebied van uitwisseling van kunst en kunstenaars met het buitenland. Onder andere met de zustersteden van Maassluis.

Erespeld der Gemeente
Met al zijn werkzaamheden op cultureel en kunstzinnig vlak heeft de heer Vaissier veel betekend voor de stad Maassluis. Hij wist inwoners voor kunst te interesseren en kunstenaars te inspireren. Wegens zijn uitzonderlijke inzet voor de gemeente Maassluis heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten om de heer Vaissier de gemeentelijke onderscheiding, de Erespeld der Gemeente toe te kennen.