Excelsior Maassluis kan vol trots terugkijken

• 18-01-2024

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis is dinsdagavond uitgeschakeld in de strijd om de TOTO KNVB Beker. In de achtste finale bleek ADO Den Haag in de slotfase van de wedstrijd net iets te sterk te zijn. Door een vroege openingstreffer van de Tricolores hing een sensatie lange tijd in de lucht. In de laatste minuten van de achtste finale wist de ADO de achterstand nog om te buigen in een 1-2 overwinning. De ploeg uit Maassluis kan vol trots terugkijken op de wedstrijd op het Kasteel in Rotterdam.

Er was een droomstart voor Excelsior Maassluis! In het sfeervolle Sparta Stadion kwam de ploeg na 37 seconden spelen al op een knappen 1-0 voorsprong via Kevin Dercks. De aanvoerder kopte een verre inworp van Gabri Urbanus in de verre hoek achter ADO Den Haag-doelman Nick Marsman en alle supporters vierden direct groot feest op het Kasteel. De voetbaltrots van Maassluis moest vervolgens hard strijden om geen gelijkmaker om de oren te krijgen en daar slaagde de ploeg prima in ondanks de vele corners voor ADO Den Haag. Met de 1-0 voorsprong kon Excelsior trots de kleedkamer in voor de rust.

De trainer van profclub ADO Den Haag kwam in de tweede helft met drie wissels en die zorgde voor frisse energie bij ADO. Het werd vooral verdedigen geblazen voor de Maassluizenaren en dat ging heel lang goed. Een nieuwe bekerstunt leek in de maak, maar die droom viel in de laatste 7 minuten van de wedstrijd alsnog in duigen. ADO-speler Jort van de Sande scoorde met het hoofd de gelijkmaker en vervolgens ging ADO Den Haag vol voor de zege. Invaller Henk Veerman kreeg de bal op fortuinlijke wijze voor zijn voeten en ronde het af als een echte spits: 1-2.

Teleurstelling voor iedereen van Excelsior Maassluis, maar ook zeker een trots gevoel dat kan en mag overheersen. In de eerste ronde werd er al voor een grote stunt gezorgd door eredivisionist FC Volendam uit te schakelen. Daarna werd DEM uitgeschakeld en de achtste finale bereikt. Goed voor de clubkas: er mag 50.000 euro bijgeschreven worden dankzij deze puike prestatie. En nu: focus op de competitie.