Categorie├źn

Service

Expositie 'Vlieguren' in het Douanehuisje

Expositie 'Vlieguren' in het Douanehuisje
Uit

Expositie 'Vlieguren' in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 01-09-2020
  • Uit
Expositie 'Vlieguren' in het Douanehuisje
MAASSLUIS - Elk moment van de dag gebeurt er van alles wat we niet zien en van alles wat we wél zien maar niet onthouden. Ergens worden duiven losgelaten. Een jongen stopt even met schommelen. Op een hobbelig picknickkleedje kunnen de volle bekers sinaasappelsap elk moment omvallen. Je denkt: ik wil niet vergeten hoe stoffig de zomer is. Je denkt: ik kan het me al nauwelijks meer voor de geest halen.

Denise Breevaart (1999) is een jonge kunstenaar die gefascineerd is door de wijze waarop we het vluchtige kunnen vastleggen, als punaises op een tijdlijn. Ze studeert Nederlands en Engels aan de Universiteit Leiden, volgde korte cursussen aan de Willem de Kooning Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK). Afgelopen zomer was ze student aan de All You Can Art zomerschool, een samenwerking tussen Instituto Buena Bista en de Kunsthal Rotterdam.

In september stelt ze in de expositie Vlieguren een selectie van schilderijen en teksten tentoon in het Douanehuisje. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag in september van 13:30 tot 17:00 uur te bezichtigen. Denise zal er steeds aanwezig zijn. De toegang is gratis.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90, [email protected].