Categorieën

Service

Expositie Hanneke Wessels in Theater Koningshof

Expositie Hanneke Wessels in Theater Koningshof
Uit

Expositie Hanneke Wessels in Theater Koningshof

  • Redactie
  • 05-04-2022
  • Uit
Expositie Hanneke Wessels in Theater Koningshof
MAASSLUIS - Afgelopen vrijdag hebben Wim Staessens, directeur van Theater Koningshof, en wethouder Corine Bronsveld de expositie van Maassluise Kunstenaar Hanneke Wessels in het theater geopend!

Kunstenaars die zijn aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK), exposeren de laatste jaren regelmatig in Theater Koningshof. Nu de beperkingen vanwege Corona voorbij zijn, is er weer alle tijd en ruimte om kunst te bekijken in het Atrium van het theater. Gedurende de maand april hangt daar werk van Hanneke. Haar expositie draagt de naam ‘Bezoek aan het Theater’ en bestaat uit foto’s, litho’s en tekeningen waarop vrouwenportretten zijn afgebeeld.

Tekenen is de basis voor het werk van Hanneke Wessels, het liefst met pen en inkt. Van modeltekenen tot tekendagboeken op reis. Haar werk is figuratief. ,,Het creëren van kunst is erg belangrijk in mijn leven. Ik zou niet zonder kunnen. Het is mijn voeding, mijn levenswijze", zegt ze zelf. ,,Mijn muze is de vrouw. Ik stel haar meestal centraal in mijn tekeningen, schilderijen, grafiek en foto’s. Het portret moet voor zichzelf spreken. Ik wil emoties, ongemak en vervreemding schilderen. Portretten van vrouwen van wie de emoties verhuld zijn, maar desondanks heel voelbaar en aangrijpend."

Benieuwd hoe Hanneke Wessels daar invulling aan geeft? Kom vooral bij ons langs! Je bent elke dag van 10.00 tot 18.00 uur welkom om de expositie te bekijken. Het werk van Hanneke Wessels is nog t/m eind april te zien Theater Koningshof.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →