Categorieën

Service

Feestelijke opening Argos Mobiel in Maassluis

Feestelijke opening Argos Mobiel in Maassluis
Gezond

Feestelijke opening Argos Mobiel in Maassluis

  • Redactie
  • 08-03-2022
  • Gezond
Feestelijke opening Argos Mobiel in Maassluis

V.l.n.r. Caroline van der Zwan, Corine Bronsveld, Sjoerd Kuiper, Edwin Wulff en Karin Hersbach. ((C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Dennis Wisse Maassluis)

MAASSLUIS - Argos Mobiel Maassluis is maandag 7 maart feestelijk geopend bij De Tweemaster in Maassluis. Wethouder Corine Bronsveld en Sjoerd Kuiper gaven het officiële startsein voor Argos Mobiel in Maassluis.

Met Argos Mobiel kunnen ouderen en minder mobiele mensen nu zeven dagen per week gebruik maken van deur-tot-deur vervoer in de eigen gemeente. Argos Mobiel was al eerder in Schiedam en Vlaardingen actief. Met Argos Mobiel MVS sluit nu ook Maassluis daarbij aan. ,,Met deze prachtige samenwerking tussen de gemeente, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Zorgkantoor DSW, Argos Zorggroep en onze vrijwilligers zorgen we er met elkaar voor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, aldus Edwin Wulff, voorzitter Raad van Bestuur Argos Zorggroep.”

Korte ritjes

,,Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is zo belangrijk, maar zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend”, weet wethouder Corine Bronsveld. ,,Met Argos Mobiel is er nu voor alle inwoners betaalbaar vervoer van deur tot deur. Ik ben heel blij dat onze inwoners hier nu gebruik van kunnen maken.”

Argos Mobiel is bedoeld voor korte ritjes, bijvoorbeeld naar de supermarkt, de huisarts of een opstappunt van het openbaar vervoer. Voor een kleine bijdrage halen vrijwillige chauffeurs mensen thuis op en zetten zij hen voor de deur af op elke gewenste bestemming binnen de eigen gemeente. Het vervoer wordt uitgevoerd met duurzame, elektrische auto’s. ,,We willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen in onze samenleving”, zegt wethouder Sjoerd Kuiper. “Met Argos Mobiel helpen we mensen om zelfstandig op pad te gaan, ook mensen die minder mobiel zijn. Zo kunnen ze een kop koffie drinken bij vrienden of familie, of naar een club of vereniging gaan.”

Argos Mobiel

Argos Mobiel is een initiatief van Argos Zorggroep. Het MVS-project is gestart voor een periode van drie jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Zorgkantoor DSW en de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Meer weten over de mogelijkheden van Argos Mobiel? Neem dan contact op met Argos Services via telefoonnummer 010 - 427 83 90 of kijk op www.argoszorggroep.nl.

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →