Categorieën

Service

Fietsbrug over Boonervliet wordt gerepareerd

Fietsbrug over Boonervliet wordt gerepareerd
Nieuws

Fietsbrug over Boonervliet wordt gerepareerd

  • Redactie
  • 26-03-2021
  • Nieuws
Fietsbrug over Boonervliet wordt gerepareerd

De brug is na de aanvaring tijdelijk afgesloten geweest. (Foto: Hoogheemraadschap Delfland)

REGIO/MAASSLUIS - Op maandag 29 maart starten de definitieve reparatiewerkzaamheden aan de fietsbrug over de Boonervliet aan de Foppenplaskade in Midden-Delfland. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken, zo meldt het Hoogheemraadschap Delfland. Voor voetgangers en fietsers blijft de brug toegankelijk. Vaarverkeer kan nog steeds via één doorgang de brug passeren.

De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk vanaf een ponton in het water worden uitgevoerd. Tijdens het werk blijft de brug te passeren voor voetgangers en fietsers. Het kan sporadisch voorkomen dat er, in verband met de veiligheid, een paar minuten gewacht moet worden.

Vanwege een aanvaring tegen de brug in de zomer van 2020 is de brug tijdelijk afgesloten geweest voor het wegverkeer. Bovendien zijn de brugdoorgangen voor het scheepvaartverkeer gesperd geweest. Na een noodreparatie is de brug weer gedeeltelijk voor voetgangers en fietsers opengesteld. Ook kon de scheepvaart via één doorgang de brug weer passeren. Vanaf 29 maart vinden de definitieve reparatiewerkzaamheden plaats. De werkzaamheden om een nieuwe aanvaring in de toekomst te voorkomen zullen later plaatsvinden.