Categorieën

Service

Furieade 2021 gaat niet door

Furieade 2021 gaat niet door
Nieuws

Furieade 2021 gaat niet door

  • Redactie
  • 18-08-2021
  • Nieuws
Furieade 2021 gaat niet door

Opening Furieade in 2017

MAASSLUIS – Furieade 2021 gaat niet door, dat meldt de Stichting Maritiem Maassluis, de organisator van het evenement. ,,Met de huidige maatregelen zien wij geen mogelijkheid om de Furieade op een goede en vooral veilige manier te organiseren.”

Bij de bekendmaking van het programma van de 41e editie van de Furieade, liet Stichting Maritiem Maassluis al weten het evenement alleen te organiseren op voorwaarde dat de anderhalvemetermaatregel dan niet meer geldt. ,,De anderhalvemetermaatregel moet er echt af. We doen het goed of we doen het niet”, sprak Gerard Poot, de voorzitter van de stichting.

,,Helaas hebben wij naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 13 augustus moeten constateren dat de anderhalvemetermaatregel zonder enige beperkingen er niet voor het eerste weekend van oktober af zal gaan. Wij hebben dan ook besloten om de Furieade 2021 niet door te laten gaan”, aldus Poot.

Met de huidige maatregelen ziet de stichting geen mogelijkheid de Furieade te organiseren. ,,Daarnaast hebben wij ons voorgenomen ‘of we doen het goed of we doen het niet’. Er zal dan ook geen aangepast of alternatief programma komen.” De stichting hoopt in 2022 de Furieade weer te kunnen organiseren. ,,Wij willen iedereen bedanken die zich dit jaar weer heeft ingezet en de sponsoren bedanken voor hun vertrouwen in ons. We hopen volgend jaar weer op jullie steun te mogen rekenen.”