Categorieën

Service

Gemeente doet dierenhoeken over aan 't Sparretje

Gemeente doet dierenhoeken over aan 't Sparretje
Nieuws

Gemeente doet dierenhoeken over aan 't Sparretje

  • Redactie
  • 26-03-2021
  • Nieuws
Gemeente doet dierenhoeken over aan 't Sparretje

Foto: Facebook Dierenhoek 't Sparretje

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis geeft twee van de drie gemeentelijke dierenhoeken in handen van Stichting 't Sparretje. De stichting breidt uit met de locaties Lepelaarplantsoen en G.A. Brederolaan. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De dierenhoeken dragen bij aan de leefbaarheid in de wijk en versterken de interactie tussen mens en dier. De stichting 't Sparretje heeft de afgelopen jaren in het Sparrendal laten zien dat het een dierenhoek een prominente positie in de wijk kan geven. ,,Daarom is het goed dat 't Sparretje ook twee andere dierenhoeken gaat uitbouwen", vindt de wethouder Fred Voskamp. 

Dierenhoeken waardevol

De wethouder benadrukt dat het college de dierenhoeken zeer waardevol vindt. ,,Daarom hebben wij ook geld beschikbaar gemaakt om te investeren. Wij zijn blij dat de stichting die inspanningen voortzet zodat de dierenhoeken voor Maassluis behouden blijven. De stichting heeft de afgelopen jaren laten zien dat het heel goed in staat is om op een mooie manier kinderen in contact te brengen met dieren", zegt Voskamp.

Onderzoek naar dierenhoek Sportlaan

De gemeentelijke dierenhoek aan de Sportlaan gaat niet over naar stichting 't Sparretje. Op dit moment wordt onderzocht op welke manier ook die dierenhoek behouden kan blijven.

Officiële bekendmaking De kogel is door de kerk. De gemeente heeft zojuist bekend gemaakt dat de dierenhoek van het...

Geplaatst door Stichting Dierenhoek 't Sparretje Maassluis op Vrijdag 26 maart 2021