Categorieën

Service

Gemeente Maassluis herdenkt bombardement

Gemeente Maassluis herdenkt bombardement
Nieuws

Gemeente Maassluis herdenkt bombardement

  • Redactie
  • 18-03-2022
  • Nieuws
Gemeente Maassluis herdenkt bombardement

Burgemeester Edo Haan en zijn vrouw leggen een krans bij het monument op het kerkplein voor de Groote Kerk (Fotograaf: Fred Libochant).

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis stond vrijdag 18 maart stil bij het bombardement op Maassluis in 1943. Burgemeester Edo Haan heeft een krans gelegd bij het monument op het kerkplein voor de Groote Kerk. In zijn toespraak stond burgemeester Haan uitvoerig stil bij de oorlog in Oekraïne en de gevolgen van het geweld voor Europa. Hij benadrukte de bijzondere band die Maassluis heeft met zusterstad Berehove in het westen van Oekraïne.

Burgemeester Haan: ,,Wij staan elk jaar op 18 maart stil bij de slachtoffers van het bombardement van 1943. Het doet mij goed dat wij dit jaar weer met elkaar kunnen herdenken. Iets wat door de pandemie helaas vorig jaar niet mogelijk was. Nu kunnen wij weer samen herdenken in verbondenheid. Wij zullen 18 maart 1943 nooit vergeten. Die donderdag vielen er bommen op Maassluis. Achttien Maassluizers, jong en oud, kwamen daarbij om het leven. De stad werd flink verwoest. Dat is de prijs van de oorlog. Die prijs betalen wij nog steeds; elke dag weer. Juist daarom is het goed om te herdenken en niet te vergeten!"