Categorieën

Service

Gemeente schenkt Braintrainer aan Zonneburcht

Gemeente schenkt Braintrainer aan Zonneburcht
Gezond

Gemeente schenkt Braintrainer aan Zonneburcht

  • Redactie
  • 09-02-2021
  • Gezond
Gemeente schenkt Braintrainer aan Zonneburcht
MAASSLUIS - De gemeente heeft een Braintrainer geschonken aan seniorencomplex Zonneburcht. De makkelijk te gebruiken spelcomputer biedt de bewoners van het complex allerlei uitdagingen om het geheugen en de zintuigen te trainen en actief bezig te zijn.

Wethouder Corine Bronsveld bracht een bezoek aan de woonvoorziening: ,,Door de maatregelen die zijn getroffen vanwege het coronavirus zijn mensen meer alleen en vinden ze het vaak moeilijker om actief te blijven. We vinden het als gemeente belangrijk om bij te dragen aan leuke en zinvolle activiteiten waarmee de bewoners meer in contact kunnen komen met medebewoners.”

De Braintrainer heeft allerlei spelvormen, zoals een muziekquiz en herinneringsvragen, die ingedeeld zijn in moeilijkheidsgraden. ,,We kunnen de BrainTrainer zowel in groepsverband als individueel gebruiken, dat is ideaal", vertelt Josine Lems van Argos Zorggroep. ,,We zijn er gelijk mee aan de slag gegaan en eerst laagdrempelig begonnen met een muziekquiz waarmee iedereen kon meezingen. Bewoners kunnen verder komen met de vragen door elkaar te helpen, dus het stimuleert de geest en het werkt ook nog eens verbindend.“

De Zonneburcht is gelegen naast verpleeghuis De Tweemaster en bestaat uit 39 huurwoningen voor zelfstandig wonende senioren. Vanuit Argos Zorggroep krijgen zij activiteiten, ondersteuning en zorg aangeboden.