Categorieën

Service

Gregor Rensen waarnemend burgemeester Maassluis

Gregor Rensen waarnemend burgemeester Maassluis
Nieuws

Gregor Rensen waarnemend burgemeester Maassluis

  • Redactie
  • 31-03-2023
  • Nieuws
Gregor Rensen waarnemend burgemeester Maassluis
MAASSLUIS - De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 15 april 2023 Gregor Rensen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maassluis. Rensen is 65 jaar en woont in Voorburg.

Edo Haan stopt per 15 april 2023 als burgemeester van de gemeente Maassluis. Aan hem wordt per die datum eervol ontslag verleend. Aangezien er dan nog niet voorzien zal zijn in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer. Na een gesprek met fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Gregor Rensen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Maassluis. Vervolgens hebben fractievoorzitters met hem gesproken. Zij herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning en zien de waarneming door Rensen met vertrouwen tegemoet.

In het najaar gaan de fractievoorzitters opnieuw in gesprek met de commissaris over de openstelling van de burgemeestersvacature en om vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Gregor Rensen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot voor kort was hij acht jaar burgemeester van de gemeente Brielle. De gemeente ging 1 januari 2023 op in de nieuwe fusiegemeente Voorne aan Zee. Daarvoor was Rensen van 2006 tot 2014 wethouder in Leidschendam-Voorburg. Voor zijn wethouderschap bekleedde hij diverse management – en advies functies in de publieke en private sector.