Categorieën

Service

Iftar Wipperspark: ‘Elk jaar koop ik grotere pannen’

Iftar Wipperspark: ‘Elk jaar koop ik grotere pannen’
Nieuws

Iftar Wipperspark: ‘Elk jaar koop ik grotere pannen’

  • Janneke Noordermeer-Goos
  • 09-04-2024
  • Nieuws
Iftar Wipperspark: ‘Elk jaar koop ik grotere pannen’

MAASSLUIS - Voor buurtbewoners van het Wipperspark werd vrijdagavond 6 april voor de zesde keer een iftar georganiseerd. Ondertussen een traditie in de wijk. De gezichten achter dit initiatief zijn Rasit en Fahriye Kurus: ,,We vinden het fijn om dit voor onze buurt te doen.”

De iftar werd dit keer, net als vorig jaar, georganiseerd in de kantine van CKC Maassluis. ,,Er komen, eigenlijk vanaf het eerste jaar, veel mensen op af”, vertelt Rasit Kurus. ,,Ook mensen die je niet zo vaak ziek of nieuwe buren om mee kennis te maken.”

Fahriye Kurus kwam op het idee om een iftar te organiseren voor buurtbewoners. ,,We zijn het gewend om met elkaar te zijn tijdens de iftar. We wonen in een fijne buurt, daarom willen we de iftar met onze buurtbewoners delen en organiseren we dit graag.” Fahriye kookt alle maaltijden zelf, met hulp van familieleden. ,,Elk jaar koop ik grotere pannen”, lacht ze.

Wethouder Sjoerd Kuiper vindt de iftar in het Wipperspark één van de ‘mooiste voorbeelden van sociale cohesie in Maassluis’. ,,Onbekend maakt onbemind. Dat de iftar al voor het zesde jaar wordt georganiseerd, is een versterking van de buurt. Er komen veel mensen op af, van jonge gezinnen tot oudere mensen. Het is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.”

En dat is volgens Rasit precies waar Ramadan over gaat: ,,De vastenperiode gaat niet alleen om het niet-eten en -drinken, maar ook om samenkomen. We vinden het fijn dat dit echt een traditie is geworden in onze buurt.”

Ook burgemeester Gregor Rensen is uitgenodigd voor de iftar. Volgens hem is het belangrijk dat dit soort avonden georganiseerd worden: ,,Het versterkt het gemeenschapsgevoel met elkaar. We zijn soms zo druk met onszelf of in onze eigen wereld dat we eigenlijk niemand meer ontmoeten. Er wonen mooie mensen in Maassluis, we kunnen veel van elkaar opsteken en dat is zo ontzettend mooi. Als je dan ziet hoeveel plezier mensen hebben om elkaar te ontmoeten op een avond als deze, dat is enorm waardevol.”