Categorieën

Service

Infobijeenkomst over Maassluis zonder aardgas

Infobijeenkomst over Maassluis zonder aardgas
Wonen

Infobijeenkomst over Maassluis zonder aardgas

  • Redactie
  • 18-02-2021
  • Wonen
Infobijeenkomst over Maassluis zonder aardgas
MAASSLUIS - De gemeente Maassluis houdt vanavond een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van Maassluis die meer willen weten over het 'aardgasvrij' maken van de stad.

Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn; Maassluis heeft de ambitie uitgesproken om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Een overstap naar andere, schonere alternatieven voor het verwarmen van onze gebouwen én voor koken en warm water is daarmee onvermjdelijk. Er is nog even tijd eer de gasmeter echt moet worden ontkoppeld, maar er moet nu wel al wat gebeuren.

In die geest organiseert de gemeente een bijeenkomst, waarop wordt verteld over doelen en mogelijkheden. En zelfs over wat nog onbekend is. Een belangrijk document is de Transitievisie Warmte, waarin per buurt wordt gekeken wat mogelijk en logisch is, aan alternatieven, aan planning. Het visiedocument met eind dit jaar klaar zijn.

Voor wethouder Sjef Evers (onder meer van duurzaamheid) is het heel belangrijk dat de overstap op alternatieven voor aardgas voor iedereen betaalbaar is. "Natuurlijk maken mensen zich zorgen over de kosten voor deze overstap, maar dat moeten we op een creatieve manier oplossen. Het is een voorwaarde dat iedereen mee kan doen!"

Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog via I: www.maassluis.nl/aardgasvrij.