Categorieën

Service

Julia en Noah populairste kindernamen

Julia en Noah populairste kindernamen
Nieuws

Julia en Noah populairste kindernamen

  • Redactie
  • 06-01-2022
  • Nieuws
Julia en Noah populairste kindernamen
ZUID-HOLLAND - Julia en Noah zijn, net als in Nederland, de populairste namen in de provincie Zuid-Holland. Het afgelopen kalenderjaar kregen 945 jongetjes de naam Noah en 753 meisjes de naam Julia, zo maakt de Sociale Verzekeringsbank bekend. Noah was ook in 2020 de meest gewilde jongensnaam, bij meisjes was dat toen Emma.

De naam Emma staat in Nederland nu op de derde plek en komt in Zuid-Holland niet in de top 10 voor. Olivia is in onze regio de op één na populairste meisjesnaam. Op plek drie in onze regio staat Mila. Verder zijn de naam Sophie, Nora, Sara, Milou, Zoë, Yara en Noor gewild in onze provincie. In totaal werden er volgens de SVB 86.530 meisjes geboren in Nederland, tot en met november.

Bij de jongensnamen staat in onze regio Liam op plek twee en Adam op drie. Daarna zijn Lucas, Levi, Zayn, Luca, Mason en Milan gewilde jongensnamen in Zuid-Holland. In de eerste elf maanden van het jaar werden 90.943 jongens geboren in Nederland, aanzienlijk meer dan dat er meisjes ter wereld kwamen.

De SVB publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen. De SVB keert ieder kwartaal de kinderbijslag uit, die wordt aangevraagd wanneer een baby wordt geboren. Om de privacy te kunnen waarborgen geeft de SVB alleen namen weer die minimaal 25 keer gegeven zijn.