Categorieën

Service

Kabinet overweegt avondklok tijdens oud en nieuw

Kabinet overweegt avondklok tijdens oud en nieuw
Nieuws

Kabinet overweegt avondklok tijdens oud en nieuw

  • Redactie
  • 13-12-2020
  • Nieuws
Kabinet overweegt avondklok tijdens oud en nieuw
MAASSLUIS - Er komt mogelijk een avondklok tijdens de jaarwisseling. Een aantal burgemeesters zou deze maatregel als wens bij het kabinet hebben neergelegd, voornamelijk omdat zo het vuurwerkverbod beter zou kunnen worden nageleefd. Dat meldt RTL Nieuws vanavond. Het kabinet komt morgen bijeen voor een extra crisisoverleg waarna mogelijk morgenavond al een persconferentie volgt waarin vergaande extra maatregelen worden aangekondigd in een poging het coronavirus een halt toe te roepen.

Het kabinet gaat mogelijk alsnog kiezen voor een extra lange kerstvakantie voor middelbare scholen en - in navolging van Duitsland - de sluiting van niet-essentiële winkels. Ook het opnieuw stilleggen van contactberoepen (kappers, massagesalons en dergelijke) en het sluiten van zogenaamde 'doorstroomlocaties' als musea en dierentuinen ligt weer op tafel. het wordt zelfs 'zeer waarschijnlijk' genoemd dat deze maatregelen worden genomen.

Het ingelaste crisisoverleg komt op een moment dat de tweede coronagolf weer snel aan kracht wint. het aantal positieve tests loopt momenteel na een eerdere daling weer erg hard op. Ook in Duitsland is dat het geval en daarom zijn daar al de maatregelen genomen die Nederland nu overweegt te volgen. Het burgemeestersberaad onder voorzitterschap van Hubert Bruls (Nijmegen) vreest dat Duitsers uit de grensstreek massaal naar Nederland komen als hier niet dezelfde maatregelen gelden.