Categorieën

Service

Koninklijke onderscheiding voor Henrike Heijboer

Koninklijke onderscheiding voor Henrike Heijboer
Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Henrike Heijboer

  • Redactie
  • 23-06-2022
  • Nieuws
Koninklijke onderscheiding voor Henrike Heijboer

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Henrike Heijboer heeft op woensdag 22 juni een koninklijke onderscheiding gekregen van burgemeester Edo Haan. Deze bijzondere uitreiking vond plaats tijdens de raadsvergadering waarin onder andere ook het nieuwe college geïnstalleerd werd. De uitreiking stond eerder al gepland – op 29 maart jl. – maar kon helaas toen niet doorgaan. Daarom was burgemeester Haan extra verheugd om Henrike Heijboer alsnog in de schijnwerpers te zetten en haar de welverdiende koninklijke onderscheiding te overhandigen.

Henrike Heijboer was raadslid van maart 2002 t/m maart 2010 en van mei 2018 t/m maart 2022. Ook was zij steunraadslid van mei 2014 tot maart 2018. Mevrouw Heijboer heeft veel ervaring in de gemeenteraad van Maassluis. Een raadslid met een enorme staat van dienst. Als raadslid of als steunraadslid zet zij zich met veel enthousiasme en passie in voor de stad.

Al die inspanningen zijn van grote waarde voor Maassluis en de samenleving. Daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Heijboer is op diezelfde avond ook weer geïnstalleerd als raadslid. Ook is zij commissievoorzitter en daarmee lid van de agendacommissie.