Categorieën

Service

Kunstwerk van de Maand: Kunstkop

Kunstwerk van de Maand: Kunstkop
Uit

Kunstwerk van de Maand: Kunstkop

  • Jan Buijsse
  • 25-02-2021
  • Uit
Kunstwerk van de Maand: Kunstkop

Foto: Nel Wilkes

MAASSLUIS – Met het project ‘Kunstwerk van de Maand’ wordt elke maand een kunstwerk uit Maassluis in het zonnetje gezet. In maart is dat het beeld ‘Kunstkop’ dat op het plein voor het Ateliergebouw De Wasserij aan de Zuidvliet staat.

Bij het tienjarig bestaan van het ateliergebouw schreven de kunstenaars een prijsvraag uit voor het ontwerpen van de beschildering van een ‘Kunstkop’ op het plein voor het gebouw. Resultaat: een kleine 70 inzendingen, onder andere van derdeklassers van het Reviuslyceum. De kunstenaars kozen hieruit het ontwerp van Fabiënne Prins. Zij mocht samen met kunstenaar en initiatiefneemster Ans van de Wiel de kop op ware grootte beschilderen.

Onder het motto ‘Daar krijg je toch een KUNSTKOP van’ is het tijdens de Kunstroute 2019 onthuld. Bij een herbestrating is de Kunstkop jammer genoeg verkeerdom geplaatst.

Verschillende meningen

Gevraagd naar hun mening zegt de Maassluise jeugd erover dat het een heel raar maar wel gezellig beeld is. De kleuren vrolijken op. ,,Het is een vrolijk werk op dit verder nog saaie plein” en: ,, Hier huizen de mensen die zich werkelijk met kunst bezighouden en waar de kunst in hun hoofden ontstaat. Hier huizen dus de echte kunstkoppen”, wordt onder andere door Maassluizers en kunstenaars over dit werk gezegd.

Meer weten over dit beeld en over wat Maassluizers erover zeggen? Kijk dan even op deze website. Voor de locaties van kunstwerken in de buitenruimte zie: www.maassluis.nl/kunstwerkenkaart.

Kunstwerk van de Maand

Het project Kunstwerk van de Maand is een samenwerkingsverband van de Culturele Raad Maassluis, de Historische Vereniging Maassluis en de gemeente Maassluis.