Categorieën

Service

Kunstwerk van de Maand november: De Visvangst

Kunstwerk van de Maand november: De Visvangst
Uit

Kunstwerk van de Maand november: De Visvangst

  • Redactie
  • 29-10-2020
  • Uit
Kunstwerk van de Maand november: De Visvangst

Foto: Nel Wilkes

MAASSLUIS - Op de hoek van de Haringkade en de Marnixkade staat een beeld dat door bijna niemand meteen wordt herkend. Je moet er aandachtig naar kijken, er omheen lopen, nog eens kijken en misschien zie je het dan. Het is De Visvangst van beeldhouwer Nic Jonk. Het werd destijds geschonken door de firma Key & Kramer bij het zestigjarig bestaan van dit bedrijf.

Het beeld roept associaties op met de ‘wonderbare visvangst’ die in de Bijbel wordt beschreven. Maar was dat ook de bedoeling van de kunstenaar? De plaats van het beeld is goed gekozen: de Havenkom van Maassluis, waar vroeger de vissersschepen lagen aangemeerd.

De aanblik van het kunstwerk roept heel verschillende emoties op.: Lees via deze link wat Maassluizers hebben te zeggen over dit beeld: 
Je vindt daar ook meer informatie over het beeld zelf.

Bovendien is op de Kunstkaart Maassluis te zien waar het kunstwerk is geplaatst. Zie daarvoor www.maassluis.nl/kunstwerkenkaart.

Kunstwerk van de Maand
Kunstwerk van de Maand is een samenwerkingsverband van de Culturele Raad Maassluis, de Historische Vereniging Maassluis en de Gemeente Maassluis. Iedere maand wordt een Maassluis kunstwerk gekozen. Van dit kunstwerk wordt een beschrijving gemaakt. Verder wordt enkele kunstenaars en een aantal ‘willekeurige’ Maassluizers gevraagd wat zij van het kunstwerk vinden. Het gaat om eigen meningen; het kan derhalve positief maar ook negatief zijn.