Categorieën

Service

Let hier op bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Let hier op bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering
Bedrijven nieuws

Let hier op bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

  • Ingezonden mededeling
  • 12-06-2024
  • Bedrijven nieuws
Let hier op bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

MAASSLUIS - Ben je ondernemer en maak je voor je werk gebruik van een auto of bestelbus? Dan kan het zijn dat je een zakelijke autoverzekering nodig hebt. Als je niet helemaal thuis bent in de wereld van verzekeringen, maak je dan geen zorgen. In dit artikel helpen we je op weg. We vertellen je welk type verzekering je nodig hebt, voor welke dekking je het beste kunt kiezen, wat een aantal voorwaarden zijn en hoe je hulp kunt krijgen bij het afsluiten.

Zakelijk of privé?

Voor je verdergaat, is het belangrijk om te bepalen of je een particuliere of zakelijke verzekering nodig hebt. Dat hangt ervan af hoe je je auto gebruikt. Gebruik je hem namelijk alleen voor het woon-werkverkeer, dan is een particuliere verzekering genoeg. De situatie verandert wanneer de auto opgenomen is in de boekhouding van je bedrijf of als je de btw kunt verrekenen. In de meeste gevallen kun je dan het beste kiezen voor een zakelijke verzekering.

Verschillende dekkingen

Net als bij een particuliere verzekering heb je bij zakelijk auto verzekeren ook de keuze uit drie soorten basisdekkingen: WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco. De beste keuze hierin hangt met name af van de leeftijd van je auto. Hoe ouder de auto, hoe minder zin het heeft om een heel uitgebreid dekkingsniveau te kiezen.

Voorwaarden

Bij een zakelijke autoverzekering komen een aantal voorwaarden kijken. Bijvoorbeeld bij het laten uitvoeren van reparaties. Vaak kun je met Beperkt Casco en Volledig Casco zelf bepalen waar je je zakelijke auto laat repareren. In principe ben je dus vrij om zelf een garage uit te kiezen. Echter, soms kun je wel beloond worden als je kiest voor een garage uit het netwerk van de verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan een verlaagd eigen risico, waardoor je minder uit je eigen zak hoeft te betalen.

Een andere voorwaarde waar je rekening mee moet houden, heeft te maken met de dekking voor schade door diefstal. Kies je namelijk voor deze dekking, dan ben je meestal verplicht om enige vorm van beveiliging aan te laten brengen in je auto. Denk bijvoorbeeld aan een startonderbreker. Heel simpel gezegd, is dat een apparaatje dat ervoor zorgt dat je auto niet zonder sleutel gestart kan worden.

Hulp bij afsluiten

Als je na het lezen van bovenstaande informatie nog steeds niet helemaal zeker weet welke zakelijke autoverzekering je nu het beste kunt afsluiten, dan is het wellicht een goed idee om een expert in te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ABN AMRO Verzekeringen. Zij zijn een tussenpersoon die je helpen om de verzekering te vinden die het beste past bij je bedrijf. Dankzij hun expertise weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent. Zo kun je met een gerust hart verder met waar je goed in bent: ondernemen!