Categorieën

Service

Lezing Han van der Horst in Witte Kerkje

Lezing Han van der Horst in Witte Kerkje
Uit

Lezing Han van der Horst in Witte Kerkje

  • Redactie
  • 14-03-2023
  • Uit
Lezing Han van der Horst in Witte Kerkje

Leigh van de Velden en Han van der Horst

MAASSLUIS – Historicus Han van der Horst houdt op donderdag 23 maart een lezing in Cultuurcentrum Het Witte Kerkje.

Han van der Horst is historicus en maakt ons bewust wat de gevolgen zijn en kunnen zijn van nepnieuws. Als auteur van boeken schreef hij over historische onderwerpen. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 verscheen zijn boek ‘Nepnieuws, een Wereld van Desinformatie’. Dit nieuws krijgen wij dagelijks voorgeschoteld door de media. Wat is echt en wat is niet echt, hoe kun je dat zeker weten? Kunnen wij daar mee omgaan en wat is de invloed van nepnieuws op ons (sociale)leven? Het waarom van nepnieuws is ons meestal wel bekend: onzekerheid en angst kweken.

Han van der Horst werkte van 1978 tot 2012 bij de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Hij was een aantal jaren boekbespreker bij het VPRO-radioprogramma OVT, dat in het teken staat van geschiedenis. Van der Horst is voorzitter van het Comité Open Monumentendagen Schiedam. Zijn boeken over geschiedenis zijn geschreven voor een breed publiek en worden uitgegeven door onder andere het Schiedamse Scriptum. Hij was ook vaste radiocolumnist bij Radio Rijnmond (2011-2015). Sinds januari 2016 is hij radiocolumnist bij het Zuid-Hollandse regionale radioprogramma De Late Avond.

Muziek

De avond wordt muzikaal ondersteun door Leigh van de Velden (17). Ondertussen speelt zij al bijna 10 jaar dwarsfluit en doet dit nog steeds met plezier. Zij is begonnen bij music4fun, maar nu speelt ze al 3 jaar bij Sint Radboud uit Schiedam. Naast het zelf in een orkest spelen, helpt zij ook in het G- Orkest de Vrolijke Toon uit Maassluis. Zij vindt het erg leuk hoe ze deze mensen kan helpen plezier te hebben door muziek te maken. Kenmerkend voor Leigh is de warme natuurlijke klank die zij uit het muziekinstrument weet te halen.

Info

De lezing begint op donderdag 23 maart om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Cultuurcentrum Het Witte Kerkje is te vinden aan de Constantijn Huygensstraat 1 in Maassluis. De toegang is gratis, net als de koffie en thee. De volgende lezing is 20 april a.s. door Cees de Keijzer – Van mammoettankers tot cruiseschepen.