Categorieën

Service

Lijndraaiersbrug wordt toch grijs, tegen wens meerderheid in

Lijndraaiersbrug wordt toch grijs, tegen wens meerderheid in
Nieuws

Lijndraaiersbrug wordt toch grijs, tegen wens meerderheid in

  • Redactie
  • 25-11-2021
  • Nieuws
Lijndraaiersbrug wordt toch grijs, tegen wens meerderheid in
MAASSLUIS – De Lijndraaiersbrug in Maassluis wordt toch grijs. Ook al hebben inwoners van Maassluis via een enquête aangegeven graag te zien dat de brug de kleur groen krijgt. ,,Hoe serieus neemt u de inwoners van Maassluis”, vraagt de fractie van de VVD Maassluis aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente heeft via een participatietraject onderzocht wat de wens is van de inwoners van Maassluis als het gaat om de kleur van de Lijndraaiersbrug, die de komende tijd wordt gerenoveerd. De meerderheid koos voor de kleur groen. ,,Echt verbazen wij ons over de uitslag van het participatietraject. Naar nu blijkt, uit een bewonersbrief, heeft de Welstandscommissie een andere beslissing genomen. Tegen de uitslag van de enquête in wordt de kleur van de gerenoveerde Lijndraaiersbrug weer grijs”, aldus fractievoorzitter Dick Snoeck, namens de fractie van de VVD.

Welstandscommissie
De VVD Maassluis wil daarom graag van het Maassluise college weten of zij niet voorafgaand aan het participatietraject informatie had kunnen indienen bij de Welstandcommissie. ,,Kan bij alle participatietrajecten de Welstandscommissie een veto uitspreken tegen de wil van de meerderheid in?”

Gewenste kleur
Verder wil de partij weten hoe serieus het college de inwoners van Maassluis neemt. ,,Wat kan er nog gedaan worden om de wens van de inwoners te respecteren en de brug in de gewenste kleur af te leveren. Aangezien de brug pas in het voorjaar van 2022 wordt teruggeplaatst, is er ons inziens voldoende tijd het participatietraject tot een gewenst einde te brengen en wij verzoeken u ons daarover te informeren nog voor het einde van het jaar.”