Categorieën

Service

‘Maassluis is één grote familie geworden’

‘Maassluis is één grote familie geworden’
Nieuws

‘Maassluis is één grote familie geworden’

  • Janneke Noordermeer
  • 14-05-2020
  • Nieuws
‘Maassluis is één grote familie geworden’

Foto: Buurtpreventie Maassluis

MAASSLUIS - In een korte tijd is het leven voor veel mensen ingrijpend veranderd, ook in Maassluis. Anderhalve meter afstand houden, bij verkoudheid of ziekte binnen blijven en geen bezoek meer aan opa, oma, vader of moeder in een verzorgingshuis. Ondanks alles staan er veel vrijwilligers in Maassluis klaar om hulp te bieden. Het Vrijwilligerssteunpunt zet deze week graag Buurtpreventie Maassluis in het zonnetje: Samen sterk met vrijwilligerswerk!

Buurtpreventie Maassluis organiseerde afgelopen zaterdag een grote inzamelingsactie: ‘Samen voor de Voedselbank’. Martin Romeijn, initiatiefnemer en buurtprevent, is overweldigd door al het voedsel dat is ingezameld. ,,Maassluis is één grote familie geworden,” vertelt hij een dag na de succesvolle actie. ,,Je mag best weten dat ik een paar traantjes heb gelaten omdat het zo’n mooie dag is geweest. Je hoopt altijd dat het een succes wordt, maar dit slaat alles! Dit had ik niet durven dromen.”

Op zestien locaties in Maassluis werd voedsel ingezameld voor de Voedselbank Maassluis. De opbrengst: onder andere 625 stapeldozen vol houdbare producten, 5.000 avocado’s, 250 broden, 5 pallets vol met snacktomaten, 35 stukken kaas, citrusfruit, appels, peren, komkommers en €3.750,- dat later door de Voedselbank kan worden besteed. ,,Er zijn ontzettend veel mensen langsgekomen,” blikt buurtprevent Wim Verschuur terug. ,,Het is werkelijk indrukwekkend om te zien wat er is opgehaald. Dan zie je wat je kan bereiken als je iets samen doet. Dat we dichter bij elkaar komen, naar elkaar omkijken en zorgen dat we deze periode samen goed doorkomen.”

De inzamelingsactie werd in zo’n twee weken op poten gezet. ,,Het was even knallen,” legt Martin uit. ,,Het mag natuurlijk geen evenement worden waar veel mensen bij elkaar komen, dus we wilden het klein houden. Tot we bijstand kregen van kerken en supermarkten.” Buurtpreventie kreeg vanuit verschillende hoeken hulp aangeboden. ,,Naast 30 vrijwilligers van Buurtpreventie en 10 van de Voedselbank, kwamen ook raadsleden en wethouders een handje helpen en reden er chauffeurs met vrachtwagens op en aan om de goederen op te halen,” somt Wim op. ,,En natuurlijk al de vrijwilligers van de kerken en alle Maassluizers en ondernemers uit Maassluis en het Westland die gul hebben gegeven. Overweldigend.”

De vrijwilligers van Buurtpreventie kijken ontroerd op de dag terug. ,,Ik weet wel zeker dat het een hoop mensen samen heeft gebracht, vertelt Martin. ,,Al die spontane acties die opgestart werden om boodschappen te kunnen doneren. Maar ook de mensen die de eigen wekelijkse boodschappen gingen doen en bijna iedereen nam wel iets voor de Voedselbank mee. Als is het maar een pakje spaghetti, maakt allemaal niet uit. Wij willen iedereen enorm bedanken, alleen maar liefde!”