Categorieën

Service

Maaslanders kunnen grofvuil kwijt in Maassluis

Maaslanders kunnen grofvuil kwijt in Maassluis
Nieuws

Maaslanders kunnen grofvuil kwijt in Maassluis

  • Redactie
  • 08-04-2022
  • Nieuws
Maaslanders kunnen grofvuil kwijt in Maassluis
MAASSLUIS – Het Maassluise college heeft besloten om de milieustraat voor inwoners van Maasland open te stellen. Er is volgens het college  voldoende ruimte om invulling te geven aan dit besluit.

Voor veel inwoners van Maasland is de milieustraat in Maassluis dichterbij dan die van Delft of Rijswijk. Bovendien zijn er geen verdere investeringen of kosten verbonden aan het beschikbaar stellen van de milieustraat. ,,wij zijn van ruim 60.000 bezoekers in 2020 gedaald naar ongeveer de helft. Eén van de redenen is dat er nu op afspraak wordt gewerkt. Naar verwachting is dat er mogelijk circa 4000 bezoekers uit Maasland hiervan  gebruik gaan maken. Dan komt het totaal op circa 34.000, nog altijd lager dan het ooit was”, aldus wethouder Fred Voskamp.

Afspraak

Om van de milieustraat gebruik te maken, dienen inwoners van Maasland een afspraak te maken via de gemeentewebsite. ,,Op vertoon van het reserveringsnummer, een geldig legitimatiebewijs en de door Avalex (regionaal reinigingsbedrijf) beschikbaar gestelde afvalpas wordt toegang tot onze milieustraat verleend.” De overeenkomst tussen de gemeente en Avalex worden voorlopig aangegaan voor een periode van twee jaar.

Opbrengst

Voor het gebruik van de milieustraat en de verwerking van de aangeboden afvalstoffen is een bedrag per bezoekers vastgesteld. ,,De opbrengst draagt bij aan de exploitatiekosten en heeft een positief effect op ons resultaat. We doen het met hetzelfde aantal mensen en er zijn geen verdere investeringen en kosten aan het beschikbaar stellen van de milieustraat verbonden.”

Donderdag

De openingstijden van de milieustraat worden bovendien teruggebracht naar het niveau van voor de coronaperiode. Dat betekend dat de milieustraat op donderdag weer opengaat.