Categorieën

Service

Maassluis dringt aan op snelle terugkeer buslijn 126

Maassluis dringt aan op snelle terugkeer buslijn 126
Nieuws

Maassluis dringt aan op snelle terugkeer buslijn 126

  • Redactie
  • 07-09-2023
  • Nieuws
Maassluis dringt aan op snelle terugkeer buslijn 126

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis heeft bij de RET aangedrongen op een snelle terugkeer van buslijn 126. Dat blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van de fractie van CDA Maassluis.

Het CDA Maassluis stelde begin augustus schriftelijke vragen aan het Maassluise college over de opheffing van buslijn 126. Dat de buslijn per 20 augustus werd opgeheven is een gevolg van een tekort aan buschauffeurs. Volgens het CDA zijn dit ‘begrijpelijke redenen’, maar betekent het voor Maassluis wel een ‘verdere verschraling van het openbaar vervoer’. Reden genoeg voor de partij schriftelijke vragen te stellen aan het Maassluise college van burgmeester en wethouders.

Het college is het met de fractie eens dat de opheffing van buslijn 126 zorgt voor een verschraling van het OV in onze stad. ,,Wij zien het openbaar vervoer als een onmisbare schakel in het mobiliteitssysteem. Buslijn 126 heeft een belangrijke functie in het verbinden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam”, aldus wethouder Sjef Evers namens het college. ,,De geboden oplossing van de RET, namelijk het gebruiken van metrolijn B, is niet voor iedereen mogelijk. Ook leidt dit tot langere reistijden. Op het moment wordt gesproken van een tijdelijke maatregel, er is echter geen zicht op hoe tijdelijk.”

Voordat de gemeente maatregelen gaat nemen, wil het eerst meer duidelijkheid krijgen. ,,In principe is de MRDH verantwoordelijk voor de concessie. Vanuit de MRDH wordt gestuurd op het zo snel mogelijk herstellen van buslijn 126. Op 23 augustus is een brief verzonden naar de RET met een afschrift naar de MRDH. Hierin wordt de RET verzocht andere opties te bekijken.”

In de brief aan de RET is te lezen dat de gemeente teleurgesteld is over het afschakelen en opheffen van buslijn 126. ,,Met klem verzoeken wij u buslijn 126 in stand te laten of desnoods alleen af te schalen op tijdstippen buiten de spitstijden. Ook verzoeken wij u de verbinding zo snel mogelijk terug te brengen op het afgesproken, huidige niveau.”