Categorie├źn

Service

Maassluis pakt overlast aan met lachgasverbod

Maassluis pakt overlast aan met lachgasverbod
Politiek

Maassluis pakt overlast aan met lachgasverbod

  • Redactie
  • 14-01-2021
  • Politiek
Maassluis pakt overlast aan met lachgasverbod
MAASSLUIS – Met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wil de gemeente Maassluis het gebruik van lachgas verbieden, wanneer dit zorgt voor overlast. Alleen de gemeenteraad moet dinsdag 19 januari nog instemmen met de wijziging.

Met het verbod wil de gemeente gebruik van lachgas op openbare plaatsen tegengaan en daarmee overlast voorkomen. Politie en handhavers hebben door de wijziging in de APV de mogelijkheid op te treden tegen lachgasgebruikers die overlast veroorzaken. Bovendien kan het college, wanneer daar voldoende aanleiding voor is, een gebied aanwijzen waar het lachgasgebruik helemaal verboden is.

Messen

Een andere wijziging die gemaakt wordt in de APV is een aanpassing van de formulering van het verbod op het dragen van gevaarlijke voorwerpen. Het is nu duidelijker dat het bij je dragen van messen en andere steekwapens verboden is, ook als deze in een jas, broekzak of tas zitten. Ook zijn zichtbare uitingen van organisaties die door de rechter zijn verboden voortaan verboden.

Carbidschieten

Verder wordt de ontheffingsmogelijkheid voor carbidschieten geschrapt, zodat er voortaan een algeheel verbod geldt.