Categorie├źn

Service

Maatregelen gemeente Maassluis tegen verspreiding corona

Maatregelen gemeente Maassluis tegen verspreiding corona
Nieuws

Maatregelen gemeente Maassluis tegen verspreiding corona

  • Redactie
  • 13-03-2020
  • Nieuws
Maatregelen gemeente Maassluis tegen verspreiding corona
MAASSLUIS – In navolging van de maatregelen die vanaf donderdag 12 maart in het hele land gelden, neemt de gemeente Maassluis ook stappen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo werken ambtenaren van de gemeente zoveel mogelijk thuis en wordt de herdenking van het bombardement op Maassluis van 1943 versoberd.

De gemeente benadrukt de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Zo zijn bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelast, werken ambtenaren zoveel mogelijk thuis en worden kwetsbare personen geadviseerd grote gezelschappen en het openbaar vervoer te vermijden. De balie van het stadhuis blijft wel geopend. Al wordt het aantal afspraken beperkt.

Diensten

Verder meldt de gemeente dat de afvalinzameling in Maassluis gewoon doorgaat. Het grofvuil wordt ook opgehaald. De milieustraat is vanaf 16 maart wel gesloten. Bovendien is er geen inloopspreekuur bij VraakRaak. De medewerkers van VraagRaak zijn alleen telefonisch bereikbaar op 010-5931500.

Huwelijken in het stadhuis kunnen gewoon doorgaan. ,,Er wordt vooraf wel afgestemd over het aantal aanwezigen. Hetzelfde geldt voor de bijeenkomsten op de begraafplaats en bij het crematorium.”

Herdenking bombardement Maassluis

De wandeling langs de bombardementsgrens en de herdenking bij het monument voor het bombardement op Maassluis van 1943 gaat op woensdag 18 maart niet door. Vanwege de landelijke maatregelen heeft de gemeente besloten de herdenking bij het monument te versoberen.

In besloten kring legt het college van burgemeester en wethouders namens het gemeentebestuur en de nabestaanden een krans bij het monument. Op deze manier hoopt de gemeente Maassluis toch in 2020 op passende wijze stil te staan bij het bombardement op Maassluis.

Musea, monumenten en andere activiteiten

De gemeente is niet de enige instantie die de maatregelen ter harte neemt. Zo heeft het Nationaal Sleepvaart museum, het Museum Maassluis, Zeesleper de Furie, Zeesleper Elbe en het Gemeenlandshuis besloten de deuren tot en met 31 maart te sluiten. Ook de bibliotheek Maassluis en Theater Koningshof hebben activiteiten geannuleerd.

Ook sporten staat op een laag pitje in Maassluis. Sportverenigingen c.k.c. Maassluis, Excelsior Maassluis, M.S.V.’71 en VDL Maassluis organiseren tot en met 31 maart geen trainingen en wedstrijden. Zwembad Dol-fijn cancelt alle recreatieve zwemuren en het discozwemmen.