Categorieën

Service

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!
Gezond

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

  • Advertorial
  • 07-11-2019
  • Gezond
Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!
MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de landelijke Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmidaag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

Voor iedereen die intensief en langdurig voor iemand zorgt en die woont in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam was er een groots welkom met muziek, een kop koffie, een glaasje fris of Prosecco en meer. En een groot aantal mantelzorgers kwam samen met degenen aan wie zij die zorg vrijwel dagelijks verlenen. Vanmiddag waren dat er al enige honderden die naar de bioscoop kwamen en ook vanavond worden minstens even zoveel mantelzorgers ontvangen.

Wethouder Jacky Silos verwelkomde vanmiddag in ieder geval die eerste grote groep, ook om ze te bedanken voor hun inzet en ze een hart onder de riem te steken. Een aantal van die mantelzorgers was trouwens met degenen voor wie ze zorgen op schitterende wijze vastgelegd door fotografe Angelique van Woerkom. Die foto’s vormen vanaf vandaag een tentoonstelling in de foyer van Vue Vlaardingen. En die werd vanmiddag ook nog eens officieel geopend door wethouder Silos, daarbij vergezeld door bestuurder Franc. Bongaerts van Minters, en de fotografe zelf.

Mantelzorgers genoten deze middag- en avond van een gratis film, waarbij er uit een tweetal ‘titels’ gekozen kon worden. Dat alles vergezeld van allerlei hapjes, drankjes en een borrel na afloop, waarbij de medewerkers van Minters en Vue Vlaardingen zich van hun meest gastvrije kant lieten zien. Een onthaal dat op positieve bijval van alle mantelzorgers mocht rekenen!

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →